Alonso odradio WEC testiranje s Toyotom u Bahreinu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Fernando Alonso nije odmarao ove nedjelje, već je bio na stazi u Bahreinu, na rookie testiranju i to u Toyoti TS050 Hybrid, njihovom LMP1 automobilu. Alonso je Toyotu #8 dijelio s njihovim regularnim vozačem, Sebastienom Buemijem.

Alonso je u jutarnjem dijelu testiranju odvozio 37 krugova s najbržim vremenom 1:43.709, 1.6 sekundi sporije od Buemija, da bi u drugom dijelu testiranja popravio vrijeme za čak 7 desetinki te ostvario brojku od 113 krugova.

Toyotin tehnički direktor Pascal Vasselon naglasio je kako Alonso ni u jednom trenutku nije lovio brza vremena, dok je u drugom dijelu testiranja odrađivao testiranje Michelinovih guma kao i Mike Conway u Toyoti #7.

“Nismo odradili nijednu vožnju s malo goriva, niti smo radili kvalifikacijske krugove – danas nije bilo trofeja za osvojiti. Odradili smo nešto više posla s Fernandom. Nakon što se bolje upoznao s automobilom, popodne je odradio određena testiranja guma, nadopunjujući ono što je Mike [Conway] radio u drugom automobilu.”

Alonso je opisao testiranje s Toyotom kao “sjajan dan”, ali nije htio komentirati mogućnost nastupa na Le Mansu 2018.

“Mislim da je test u LMP1 uvijek dobra stvar za svakog vozača; ovi automobili su sjajni za vožnju i vrlo su konstantni tijekom stintova.”

“Jednog dana bi bilo lijepo utrkivati se ovdje. Ne znam kad, ali utrke izdržljivosti su zasigurno jedan od ciljeva za mene u budućnosti nakon F1.”

Sljedeće Toyotino testiranje na rasporedu je početkom idućeg mjeseca u Aragonu, no iz Toyote nisu htjeli komentirati šanse da Alonso nastupi na njemu, no Vasselon je izjavio kako “imaju vremena za razmisliti o budućnosti”.

Jedno je sigurno, nakon potvrđenog nastupa na Daytoni i ovog testiranja, Alonso se definitivno priprema za jedini dio trostruke krune u kojem se još nije okušao – za 24 sata Le Mansa.


Odgovor

6 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    He lako sad kad Toyota nema njemačke konkurencije :D



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.