Bob Bell: Brazil je bio veliko razočaranje za Renault

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

VN Brazila trebala je biti dobra berba bodova za tvorničku momčad Renaulta i mogućnost da se pokuša uloviti čak i Williams. Iako je peto mjesto teoretski moguće, realno je očekivati borbu za šesto mjesto. Toro Rosso ima 54 boda, a Renault 49 pa se u Enstoneu nadaju kako će im Abu Dhabi ići na ruku. Cilj na početku godine bio je peto mjesto u poretku konstruktora, no učestali problemi s pouzdanošću udaljili su momčad od konkretnijeg plasmana, kao i prisutnost Jolyona Palmera u momčadi.

“Brazil je zaista bio veliko razočarenje. Htjeli smo završiti s oba bolida u bodovima, a ne 10. i 11. Ovaj rezultat je frustrirajući jer su oba auta završila među 10 najbržih u kvalifikacijama. Potencijal je bio tu, no samo jedan bolid je ciljem prošao među osvajačima bodova. Carlos je imao nesreću u prvom krugu gdje je zaradio oštećenje na podnici, a to je utjecalo na njegov tempo u utrci. U Brazilu smo posebno pazili na pouzdanost i to nas je koštalo po pitanju performansi.”

Iako su mnogo puta ove godine prosuli potencijalne bodove, Bell je zadovoljan napretkom.

“Ove godine smo razvijali bolid u dobrom smjeru, što se vidjelo i na njegovim performansama. Nismo bili dobri u pretvorbi tih performansi u bodove. Nema sumnje u to koliko je auto brz i koliki smo napredak tijekom sezone odradili.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.