Mercedes osvojio DHL-ovu nagradu za najbržu ekipu u boksu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 1 min 1 komentara

DHL Fastest Pit Stop Award je nagrada koju od 2015. dobiva momčad Formule 1 koja kroz sezonu odradi najviše najbržih promjena guma za svoje vozače.

Nagradu je 2015. osvojio Ferrari sa sedam najbržih promjena, a godinu nakon toga uvjerljiv je bio Williams s čak 14 najbržih promjena u boksu, uključujući onu za 1.92 sekunde na VN Europe.

Za ovu sezonu je usvojen nešto drugačiji način bodovanja, a to je da se svakom vozaču na svakoj utrci bilježi najbrži pit stop, a onda se najbržoj desetorici dodjeljuju bodovi na isti način kao u vozačkom prvenstvu.

Uz jednu utrku do kraja sezone i 43 boda na raspolaganju, Mercedes je osigurao naslov i u ovoj kategoriji zahvaljujući prednosti od 51 bod u odnosu na Williams. Ipak, ekipa Sir Franka se može pohvaliti najbržim zaustavljanjem ove sezone kada su gume na bolidu Felipea Masse na VN Velike Britanije promijenili za 2.02 s.

 


Odgovor

1 komentar

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.