Steiner još jednom optužuje suce zbog nedosljednosti

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 3 min 0 komentara

Haasov šef Gunther Steiner je još jednom opleo po sucima, ovoga puta po trojcu s VN Brazila: Paulu Gutjahru, Silviji Bellot i Dereku Warwicku.

Podsjetimo, Talijan je na ovaj problem upozorio nakon VN SAD-a kada je stao na stranu Christiana Hornera. Obojica su tada kritizirala sudački kriterij jer je očito da ne postoji dosljednost od jednog do drugog trkaćeg vikenda. Steiner je nakon VN Brazila još jednom optužio suce koji su njegovom vozaču Romainu Grosjeanu dodijelili kaznu od 10 sekundi i dva kaznena boda jer je izgubio stražnji kraj svog bolida u petom zavoju prvog kruga utrke, zbog čega je odustati morao Esteban Ocon.

Haasov šef je tako istaknuo VN Meksika kada je Lance Stroll dobio samo jedan kazneni bod i tri mjesta na gridu za blokiranje Romaina Grosjeana u kvalifikacijama.

“To ne utječe na naš rezultat. Mi smo dotad bili gotovi. To smo odradili kao testnu sesiju, ništa više.”

“Romain je dobio dva kaznena boda za nešto što je po mom mišljenju bio trkaći incident. Zatim imate Strolla koji je dobio jedan kazneni bod u slučaju kada je razlika u brzini bila 140 km/h, što je bilo izuzetno opasno.”

“Ovdje pokušavam shvatiti gdje je dosljednost. I dalje se mučim po tom pitanju. Ne postaje bolje. Što više spominjem taj problem, mislim da situacija postaje još gora.”

Steiner je nakon VN Meksika razgovarao s direktorom F1 utrka Charliejem Whitingom kako bi shvatio zašto je Grosjean kažnjen za kraćenje zavoja, dok je Alonso prošao bez kazni kada se kasnije dodirnuo s Francuzom. Gunther je tada rekao da je vodio konstruktivne razgovore, ali na pitanje je li se što postiglo nakon toga, Haasov šef sada dodaje:

“Koliko ja znam ne. Danas nije pokazan nikakav napredak. Teško je, jako teško.”

Zanimljivo je da je drugi Haasov vozač Kevin Magnussen bio uključen u incident u drugom zavoju nakon starta utrke, kada je imao kontakt sa Stoffelom Vandoorneom (zbog čega je McLarenov vozač morao odustati), što je za posljedicu imalo kontakt između Belgijca i Daniela Ricciarda. Iako je to bio trkaći incident, nije jasno po kojoj je logici Grosjean kažnjen za nešto što se također činilo kao čisti trkaći incident.

Steiner također smatra da u Magnussenovom slučaju ne postoji krivac.

“To je bio trkaći incident. Prvi zavoj, što je trebao učiniti? Pustiti sve ostale još jednom? To je slično incidentu između Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena u Singapuru kada Vettel nije vidio da je Raikkonen bio s lijeve strane. Dogodilo se.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.