Villeneuve: Bottasove performanse su bile sramotne

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 1 min 6 komentara

Valtteri Bottas je u subotu osvojio svoj treći pole position karijere koji narednog dana nije uspio pretvoriti u treću pobjedu ove sezone. Na startu je izgubio mjesto od Sebastiana Vettela, a drugu poziciju je zadržao do kraja utrke kada je kasnio samo 2.7 sekundi za Ferrarijevim vozačem. Ono što zabrinjava svjetskog prvaka iz 1997., Kanađanina Jacquesa Villeneuvea, činjenica je da je Bottas imao upravo samo 2.7 sekundi prednosti nad timskim kolegom Lewisom Hamiltonom koji je krenuo iz pit lanea.

“Bila je to odlična Vettelova vožnja, utrku je dobio na startu. Bio je agresivan.”

“Kada vidite za što je Mercedes sposoban, morate pogledati Lewisa, a Bottas nije imao tempo. To je sramotno za njega. Lewis je završio oko tri sekunde iza njega nakon starta iz boksa.”

“To je sramotno. Jednostavno nema Hamiltonov tempo. Tako je cijele godine. To je njegova razina, dobar vozač broj dva.”


Odgovor

6 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nadam se da ce dogodine dokazat suprotno, ali zasad mi se cini da je žak u pravu



    20
    20

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bottas je tipičan primjer number 2 vozača. Kad se sjetim onih komicnih predsezonskih komentara kako ce Bottas dobiti Hamiltona :facepalm:.



    18
    18

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Steta za te taktike timova o jednom vozacu koji osvaja naslov, a drugi vodonosa ? Mogu samo zamisliti da je Wolff dopustio Alonsu da dode u Merc umjesto Rosberga….Alonso/Vettel/Hamilton doslovno repriza lude 2007, ali ovaj puta s gladnim Vettelom umjesto Raikkonena (a vjerujem da je svatko od nas jednom u zadnjih 10 godina sanjao ovaj troboj)



    9
    9

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Nije baš Hamilton ovdje pokazao toliku superiornost. Prvo, odmah je u prvom krugu došao do 14 mjesta, zbog tri odustajanja i tri odlaska u boks. Onda tu je bio i SC koji je sve zbio. A onda nakon SC-a je bez problema preskakao ove slabije bolide. U ovakvom zadnjem sektoru nisu imali šanse. A ni Red Bull ovdje nije bio na nivou Ferrarija i Mercedesa, pa je tako bilo očito gdje će završiti. Zbog starta iz boksa imao je i bolju strategiju, startom sa soft gumama. Dok je ostala konkurencija iz vrha morala startati na SS, jer su se na njima morali kvalifikovati da bi završili kvalifikacije tu gdje jesu. Tako da je Hamilton imao veliku prednost u drugom dijelu utrke. Sve dok nije došao do dovoljno konkurentnih bolida, a to su na ovoj utrci bili samo Mercedes i Ferrari.



    5
    5

    0
    • omerica Prikaži

      Tako je bilo i prije par utrka kad je Vetel isto to uradio, pa mu slijedecu utrku otkazao motor (svjecica dvaput). Ako mercedes-Hamilton slijedecu utrku odveze isto ovako onda se mora priznati da je Mecka stepenicu iznad…



      4
      4

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.