Alonso sretan startnom pozicijom, kaže da će biti teško zadržati Hamiltona i Ricciarda

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Fernando Alonso startat će sa šestog mjesta na sutrašnjoj VN Brazila što je njegov najbolji rezultat otkako je došao u McLaren. Španjolac se ustvari kvalifiacirao na sedmo mjesto, no zbog Ricciardove kazne će se pomaknuti jedno mjesto naprijed. Društvo u startnom redu će mu praviti Sergio Perez.

[vozac broj=”14″ ime=”Fernando Alonso” momcad=”McLaren”]

McLaren je prošlu utrku donio novo prednje krilo i ovdje u Interlagosu se pokazuje kao izuzetno važna komponenta koja je ubrzala bolid. Novo krilo dobio je i Vandoorne, no rezultatom Belgijac to nije uspio pokazati, pa će sutra startati tek s 12. pozicije. S druge strane, Alonso je imao sjajne kvalifikacije te kaže da je zadovoljan:

“Zadovoljan sam sa sedmom pozicijom, posebno zato jer su današnje kvalifikacije bile teške. Vremenski uvjeti nam nisu išli na ruku – kada vidite kapljice kiše na viziru to vam oduzme malo samopouzdanja. Jučer nismo bili zadovoljni niti brzinom niti ravnotežom, ali danas je auto bio bolji i bili smo konkurentiji. Šesta pozicija je odlična početna točka za osvajanje bodova, ali znamo da će Hamilton i Ricciardo doći vrlo brzo. Pokušat ću obraniti svoju poziciju, no ne znam koliko će to biti moguće jer se prognozira suho i sunčano.”


Odgovor

1 komentar

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Fernando sutra ima da završiš utrku :gandalf:
    O tebi ovise velike pare :rofl:



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.