McLaren ohrabren Red Bullovim pobjedama

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 12 komentara

McLaren će sljedeće godine u svojim bolidima imati Renaultove pogonske jedinice koje su tek na trećem mjestu po pouzdanosti, ali puno bolje od Hondinih koje trenutno koriste. Unatoč nekim problemima koji su bili vidljivi na posljednjim utrkama, Red Bull je s motorom francuskog dobavljača uspio slaviti na dvije od posljednje četiri utrke, odnosno tri puta ove sezone. Taj podatak ohrabruje McLarenovo vodstvo koje puno nade polaže u 2018.

“Rješavanje pouzdanosti je izazov, ali to je uvijek lakše nego pronaći performanse. Ono što ja želim istaknuti je da su u Maleziji i Meksiku to bile mjerodavne pobjede. Renaultov motor je slavio na dvije od zadnje četiri utrke, potpuno fer i čisto. Prema tome, ne postoji zabrinutost”, rekao je trkaći direktor Eric Boullier.

Šef Zak Brown je dodao:

“Dodaju snagu, a kada to radite onda povećavate rizike po pitanju pouzdanosti. Međutim, nisam zabrinut zbog toga.”

Budući da će i Red Bull sljedeće godine koristiti Renaultove motore, Boullier zna da će austrijska momčad biti mjerilo i ekipa koju će trebati pobijediti.

“Definitivno su se popravili u zadnje tri utrke i sada je to dobra referenca za McLaren. Znamo koga sljedeće godine trebamo pobijediti i to je to”, dodao je Francuz.


Odgovor

12 komentara

  1. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Mclaren je jednostavno morao nešto poduzeti jer ovo je bila katastrofa u zadnje tri godine,pa i ako proradi sada Honda jednostavno moralo se mijenjati to je moje mišljenje.
    A Renault je pokazao da može do pobijede samo je pitanje dali imaš Adriana Neweja u momčadi a bojim se da je samo jedan i taj je u RedBullu ali svejedno se nadam da Mclaren je velika momčad i ako može RBR do pobijede MCL bi mogao do postolja što bi po meni bio lijep napredak i mogli bi se uhvatiti lijepi bodovi.
    Opet vidjeti Alonsa na postolju NEPROCJENJIVO.



    7
    7

    0
  2. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Ako ne budu alpari sa Red Bullom tijekom cijele sezone konačno ćemo moći zakopati i zadnji mit o McLarenu kao bolidu sa najboljom šasijom na gridu.



    10
    10

    0
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ne shvaćam zašto je McLaren uvjeren da mogu odmah posložiti bolid prema Renaultovim motoru i dobiti output snage i pouzdanosti kakav ima RB. Mislim da nema šanse. Samo je pitanje kolika će biti razlika. Ogromna ili minimalna. Ali mislim da nema nikakve šanse da McLaren izvuče iz Renaultovog motora koliko izvlači RB.
    Prije bih rekao da će biti na razini Renaulta. Gdje će manjak iskustva s korištenjem renaultove jedinice nadoknadivati odličnom šasijom i time dobiti rezultat na razini tvorničke momčadi Renaulta ili možda nešto sitno bolji..gdje će RB idalje biti korak ispred..



    7
    7

    0
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Pa to je i rečeno. Red Bull je mjerilo koje McLaren treba stići.



      10
      10

      0
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Realno teško na početku ali kako će vrijeme prolaziti mislim da ce mclaren zatvarati prednost sve brže..



      4
      4

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa kad netko kasni dve i pol sekunde svakako ce smanjiti zaostatak brze nego do sada sa Hondom. No kada dodu na sekundu ili manje zaostatka nema nikakvih sigurnih znakova da ce u tome uspjeti jer ako je jednom Red bullu trebalo 4 godine ovih bolida da primirisu Mercesesu sumnjam da ce to McLaren napraviti lakse ili brze. Definitivno bi trebali biti bar 4 ili 5 momcad nagodinu ali ne treba icekivati cuda.



        7
        7

        0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mogu biti ohrabreni, no povjest nam pokazuje malo drugaciju pricu a to je da RB ima godinama uvijek jako dobru sasiju a sada su s istom nadoknadili deficit motora kojeg imaju u bolidu. Dovoljno je pogledati ostale ekipe sa reanultovim PU. Ono sto zelim reci da je malo tesko ocekivati da ce McLaren renault raditi isto sto i RB jer ce tek nagodinu prvi puta sklapati bolid zajedno i biti ce tu opet problema i prilagodbe a posebice na planu sasije jer rb ima po tom pitanju tim koji je pitanje vremena kad ce opet slozit najbolji paket dok McLaren to jako dugo nije napravio i neuljivaju neko povjerenje jer odavno nisu slozili bolid kako bog zapovjeda.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.