Hamilton: Alonso je jedan od najboljih F1 vozača koje sam ikada vidio

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Fernando Alonso, McLaren Honda

Fernando Alonso, McLaren Honda

Lewis Hamilton jasno je naglasio kako Fernanda Alonsa drži za jednog od svojih najvećih rivala i da je on vozač kojeg izuzetno cijeni. Žao mu je što Španjolac prolazi teške trenutke u karijeri.

Lewis je u svojoj kolumni za BBC napisao:

“Za Alonsovo dobro, nadam se da će se vratiti borbama na vrhu gdje i pripada. Rekao sam puno puta da ga cijenim i smatram jednim od najbržih i najtalentiranijih rivala. Mislim da je on jedan od najboljih F1 vozača koje sam ikada vidio.”

Ironično, Alonso je ponovno u McLarenu, ekipi koja je razvijala Hamiltona od samog početka karijere. Također, u toj momčadi su bili veliki rivali koji su se borili do zadnje utrke za naslov svjetskog prvaka 2007. godine i oboje su ga izgubili zbog međusobnog takmičenja. Rezultat rivalstva je bio bijeg Fernanda iz ekipe koja je donijela Lewisu prvi naslov svjetskog prvaka 2008. godine.

Ovakve stvari sada su iza njih i Hamilton žali što Alonso mora prolaziti dječje bolesti novog McLaren-Honda projekta.

“Fernando je odlučio napustiti Ferrari i pridružiti se McLarenu, koji se sada muči sa novim dobavljačem motora. Kao vozač, znam da su takve odluke izuzetno teške. Kada odlučuješ gdje ćeš voziti, nikad ne znaš kako će to na kraju ispasti. Mogu poistovjetiti Alonsovu situaciju s vlastitom, kada sam odlučio napustiti McLaren 2012. godine i doći u Mercedes. Ispalo je dobro za mene. Da nisam postupio tako, imao bih užasnu 2013. i ne bih osvojio naslov prošle godine. Fernando je zapeo u Ferrariju na 5 godina i nije imao automobil sposoban za naslov svjetskog prvaka. Ne znam što se dogodilo u međuvremenu, ali sigurno mu je bilo dosta i odlučio je otići nekamo drugdje. Nesreća je za njega što je Ferrarijev automobil ove godine jednostavno sjajan. Da je odlučio završiti svoju karijeru bez dodavanja još jednog naslova, to bi bila tragedija, zbog toga što njegove vožnje zaslužuju više.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.