Steiner podupire Hornera: Suci nisu dosljedni

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Haasov šef Gunther Steiner slaže se s Red Bullovim kolegom Christianom Hornerom kada je u pitanju konzistentnost sudaca na trkaćim vikendima. Talijan nije ulazio u to zaslužuje li Verstappen kaznu, već na to da suci općenito imaju dvostruke kriterije kada je riječ o jako sličnim incidentima.

Steiner se tako osvrnuo i na incidente svojih vozača u kvalifikacijama za VN SAD-a. Lance Stroll je tada zasmetao Romainu Grosjeanu koji je morao otići izvan staze, za što je Kanađanin dobio tri mjesta na gridu i jedan kazneni bod.

S druge strane, Kevin Magnussen je istu kaznu dobio za blokiranje Sergija Pereza, ali Steiner smatra da su suci tu trebali biti blaži jer je u prvom slučaju bila puno veća brzina dolaska bolida koji je u brzom krugu.

“Ne želim da Strolla kažnjavaju, ali sljedeći puta želim znati je li to pet ili tri mjesta kazne. Ta dva slučaja nisu usporediva, ali dobili smo istu kaznu za ono s Perezom kao i što je Stroll dobio za ono što je učinio nama. Ono što se nama dogodilo je bilo opasno jer je razlika u brzini bila golema, a ono s Perezom se dogodilo na sporijem dijelu staze. Perez je mogao vidjeti da se Magnussen neće pomaknuti jer nije znao da je on tamo.”

“Pitam se kako možemo biti konzistentniji, isto je i s onim što se dogodilo Verstappenu. Postoji nekoliko incidenata kao što je Christian govorio spominjući par drugih bolida koji su izašli izvan staze i prošli bez kazni. Neću o tom suditi jer to nisam vidio.”

“Prošle godine je Gutierrez kažnjen na Spa-Francorchampsu s pet pozicija i tri kaznena boda zbog izguravanja Pascala Wehrleina, to je bilo opasno, prihvatili smo to i ispričali se. Jučer je situacija bila slična, a Stroll je otišao s tri pozicije i jednim bodom. Nije dosljedno.”

“Ne želim da Stroll dobije više, ne želim da itko bude kažnjen, ali ne znamo što očekivati. Isto je i za Christiana jer se čini da neki to mogu raditi, a drugi ne.”

“Moramo biti dosljedni jer je jako teško interpretirati pravila ako se suci ne drže jednog kriterija i bez objašnjenja zašto je tome tako.”


Odgovor

2 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Po meni nije isto preteći bolid skraćujući zavoj i jednostavno “proširiti” putanju pri izlasku iz zavoja što su baš svi radili tamo u predzadnjem zavoju.
    A za pravila u vezi blokiranja u brzom krugu, mislim da bi kazna za svaki takav prijestup trebala biti ista. Na kraju krajeva blok je blok i kaznu dobivas jer taj vozac nije uspio nastaviti brzi krug zbog tebe



    14
    14

    0
  2. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Kako biti dosljedan kad ima previše rupa u pravilima.. samo je razlika u tome što neki mnogo bolje iskorištavaju rupe, neki malo lošije, a neki uopće ni ne znaju gdje su rupe pa se čude i pretestiraju.. ;)
    možda je jedno od rješenja uvesti stalnu i nepristranu komisiju sudaca (recimo moćnu petorku) te da se ne miču s tih pozicija tijekom cijele sezone.. i sve se odluke moraju donositi jednoglasno.. takoreći, demokracijski.. :D



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.