07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Magnussen i Stroll kažnjeni nakon kvalifikacija

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Magnussen i Stroll kažnjeni nakon kvalifikacija

Lovro Andraka

Kevin Magnussen i Lance Stroll pridružili se ekipi s kaznama na gridu, no za razliku od ostalih, njihove kazne nisu posljedica promjena dijelova pogonske jedinice, već vozački prekršaji. Obojica su tijekom Q1 zasmetali vozačima u brzom krugu, stoga su obojica kažnjeni s 3 mjesta na gridu. Magnussen je uz to dobio i jedan kazneni bod, ukupno 8. u posljednjih godinu dana.

Magnussen je uništio brzi krug Sergija Pereza nakon pogreške od strane tima koji mu je javio da Perez nije u brzom krugu. Odmah nakon kvalifikacija je priznao grešku momčadi te izjavio da očekuje kaznu.

“Vozač bolida 20 priznao je da je zasmetao bolidu 11, a momčad je priznala da je nehotično pogrešno javila vozaču da je Perez u izlaznom krugu. Vozač i momčad su se ispričali vozaču bolida 11 zbog pogreške”, izjavili su suci.

Lance Stroll kažnjen je istom mjerom zbog smetanja Romainu Grosjeanu u njegovom brzom krugu. I u njegovom slučaju momčad je napravila grešku prekasnim upozorenjem o Grosjeanovom dolasku.

“Suci vjeruju da je Stroll učinio što je mogao u toj situaciji, ali to je svejedno bila potencijalno vrlo opasna situacija s obzirom da je razlika u brzini između dva bolida bila preko 100 km/h u vrhu zavoja 19. Suci vjeruju da je momčad trebala ranije obavijestiti Strolla o brzom dolasku Grosjeana.”

Unatoč svojim kaznama, Stroll i Magnussen će ustvari profitirati na gridu zbog kazni ostalih vozača. Stroll koji se kvalificirao 17. bi se trebao pomaknuti na 16. mjesto, a Magnussen koji se kvalificirao posljednji bi trebao startati 18.

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
824 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj