Magnussen i Stroll kažnjeni nakon kvalifikacija

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Kevin Magnussen i Lance Stroll pridružili se ekipi s kaznama na gridu, no za razliku od ostalih, njihove kazne nisu posljedica promjena dijelova pogonske jedinice, već vozački prekršaji. Obojica su tijekom Q1 zasmetali vozačima u brzom krugu, stoga su obojica kažnjeni s 3 mjesta na gridu. Magnussen je uz to dobio i jedan kazneni bod, ukupno 8. u posljednjih godinu dana.

Magnussen je uništio brzi krug Sergija Pereza nakon pogreške od strane tima koji mu je javio da Perez nije u brzom krugu. Odmah nakon kvalifikacija je priznao grešku momčadi te izjavio da očekuje kaznu.

“Vozač bolida 20 priznao je da je zasmetao bolidu 11, a momčad je priznala da je nehotično pogrešno javila vozaču da je Perez u izlaznom krugu. Vozač i momčad su se ispričali vozaču bolida 11 zbog pogreške”, izjavili su suci.

Lance Stroll kažnjen je istom mjerom zbog smetanja Romainu Grosjeanu u njegovom brzom krugu. I u njegovom slučaju momčad je napravila grešku prekasnim upozorenjem o Grosjeanovom dolasku.

“Suci vjeruju da je Stroll učinio što je mogao u toj situaciji, ali to je svejedno bila potencijalno vrlo opasna situacija s obzirom da je razlika u brzini između dva bolida bila preko 100 km/h u vrhu zavoja 19. Suci vjeruju da je momčad trebala ranije obavijestiti Strolla o brzom dolasku Grosjeana.”

Unatoč svojim kaznama, Stroll i Magnussen će ustvari profitirati na gridu zbog kazni ostalih vozača. Stroll koji se kvalificirao 17. bi se trebao pomaknuti na 16. mjesto, a Magnussen koji se kvalificirao posljednji bi trebao startati 18.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.