Brendon Hartley najizgledniji kandidat za VN SAD-a umjesto Gaslyja

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 13 komentara

Iako se posljednjih dana nije spominjao kao mogući kandidat za VN SAD-a u bolidu Toro Rossa, portal Motorsport.com piše da je Brendon Hartley trenutno prva opcija za talijansku momčad umjesto Pierrea Gaslyja.

U ekipu se do kraja sezone vraća Daniil Kvjat budući da je Sainz otišao u Renault, a Gasly će idućeg vikenda odraditi posljednju utrku japanske Super Formule kao bi pokušao osvojiti naslov prvaka. Francuz je u prvim nastupima za ekipu iz Faenze zadovoljio čelnike Red Bulla te će vjerojatno dobiti trkaće mjesto za 2018., ali mjesto njegovog timskog kolege zasad ostaje prazno, kao i mjesto u STR12 na VN SAD-a sljedećeg tjedna.

Hartley se čini kao opcija broj jedan, a vjeruje se da bi šef momčadi Franz Tost ovom Novozelanđaninu priliku mogao dati i za sljedeću sezonu. 27-godišnji Hartley je imao ulogu Red Bullovog rezervnog vozača 2009. i 2010., uz jedan odrađeni test 2008. za Red Bull i još jedan 2009. za Toro Rosso, nakon čega je ispao iz Red Bullovog juniorskog programa.

2012. je s Mercedesom sudjelovao na testu mladih vozača, provodeći nešto vremena i u momčadskom simulatoru. Trenutno ima dovoljno bodova na superlicenci kako bi se mogao utrkivati u Formuli 1, a trenutno se za Porsche natječe u World Endurance Championshipu gdje bi ovog vikenda u Fujiju mogao osvojiti naslov.

Toro Rosso i Red Bull kao drugu opciju navode Sebastiana Buemija, koji se za momčad iz Faenze utrkivao između 2009. i 2011.


Odgovor

13 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Dečko se fura na Olivera Dragojevića u mlađim danima.



    6
    6

    0
  2. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Otkud su samo njega izvukli? :D

    Šalu na stranu, zbilja je iznenađujuće da je Hartley prva opcija, niti je povezan s Red Bullovim programom već 7 godina, niti je povezan s Formulom 1 od 2013. kad je bio Mercedesov test vozač, niti ima neko ekstra marketinško značenje…Buemi mi se čini kao daleko logičnija opcija s obzirom na povezanost s Red Bullom i iskustvo s trenutnim bolidima s testiranja guma, ali eto, vidjet ćemo tko će na kraju voziti u SAD-u i kako će to proći.



    7
    7

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Politika Red Bulla.
      Vozio je za njih. Još uvijek je aktivan vozač, tj. non-stop sudjeluje u WEC-u, i možda još negdje?

      Ali ne poklapaju se dvije stvari:

      1. dugo nije vozio jednosjede ( open wheels )
      2. stvarno ga nema smisla angažirati za VN SAD-a, kraj toliko aktivnih vozača ( open wheels ).

      Osim ga ako stvarno namjeravaju staviti za cijelu 2018.-u u kokpit STR-a?



      3
      3

      0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    At the moment, the story is just speculation, but from Porsche’s point of view, any request to do this would be no problem,” a Porsche spokesperson told RACER. “The only restriction on any of our drivers after Le Mans is that they must not be in a situation where they are competing with Porsche or any other VAG brand. The same was the case when Brendon was racing and ultimately winning at Petit Le Mans last weekend.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.