Red Bull želi produljiti Ricciarda i Verstappena do 2020.

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 12 komentara

Red Bull je još jednom posložio kockice svog juniorskog programa i izbio u vrh Formule 1 sa vjerojatno najjačom vozačkom postavom trenutno. Iako je Kvyat jedno vrijeme u Red Bullu izgledao kao da će i on biti čisti pogodak, na momente je bio i konkurentan Ricciardu, njegova epizoda u Formuli 1 se privodi kraju, kao što su ranije karijere prethodnih vozaća Red Bullovog juniorskog programa krenule nizbrdicom pošto nisu uspjeli doće do volana prve momčadi preko Toro Rossa.

U današnjoj Formuli 1 ugovorom se jako rijetko vozači vezuju za momčadi na dugo godina, i pošto je to slučaj Red Bull ima svako pravo da strahuje za svoje vozače koji su i naredne godine pod ugovorom, ali nakon toga otvaraju im se putevi prema Mercedesu i Ferrariju ukoliko ne žele ostati u Red Bullu.

Iako je Christian Horner ranije ove godine sa sigurnošću tvrdio da Carlos Sainz neće biti u drugom bolidu osim Toro Rossa sljedeće godine, Sainz će ipak voziti za Renault. Ali Španjolac se nije izvukao iz svog ugovora, kao što je Horner tvrdio, te je njegov prelazak u Renault “samo” posudba. Sada Horner želi da osigura svoju vozačku postavu do 2020. godine, kada se očekuju promjene u strukturi Formule 1, kao i moguće promjene pravilnika 2021.

“Ricciardu ističe ugovor na kraju 2018. pošto je potpisao ugovor na 5 godina s nama,” prenosi portal Motorsport, što znači da se Ricciardov ugovor iz Toro Rossa nije prenosio u Red Bull na početku 2014. kada je Daniel stigao kao zamjena za Webbera.

“Mi želimo zadržati oba naša vozača, to je jasno, i želimo ih osigurati do 2020. godine. Sainz je ostao pod ugovorom s nama jer želimo da se osiguramo da u slučaju da jedan od sadašnjih vozača napusti momčad sljedeće godine. Ali naš primerni cilj je zadržati Ricciarda i Verstappena koji obožavaju ovu momčadi.

“S Danielom je poseban situacija pošto se prvi put približava kraju ugovor s Red Bullom, nikada do sada nismo morali pregovarati s njim oko novog ugovora. Istina je da je Ricciardo tražen vozač i da nismo jedini koji ga žele u bolidu dugoročno.”


Odgovor

12 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    meni najbolji duo na gridu trenutno, zaista su me pošteno nasmijali u onim video klipovima od RBR-a.



    6
    6

    0
    • Ferrari
      Markozaja Prikaži

      Ja i dalje ne volim verstapena makar je malo doso sebi..priznajem da je vrhunski vozac al nije simpa za razliku od ricciarda kojeg valjda simpatizira svatko ko gleda f1..ja se nadam da ce on doc u ferrari..djeluje mi to logicno jer kimi ima jos godinu dana ugovor kao i on..bas bi to volio :)



      10
      10

      0
    • Williams
      Montoya Prikaži

      U Ferrari može eventualno kad Vettel ode. Ne vjerujem da bi pristao bit vodonoša, a Ferrari još od 1995. nije imao u momčadi dva podjednaka vozača



      1
      1

      0
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Pa ja čisto sumnjam da je Ferrari krajem 2013. mislio da će Raikkonen biti onolika truba naredne sezone.



        7
        7

        0
      • Ferrari
        Markozaja Prikaži

        Ma znam da..jos se i njih dva ne podnose..ali kao sto rekoh to je samo moja zelja ne mora bit da ce se dogodit ali ja bih to htio



        1
        1

        0
      • Williams
        Montoya Prikaži

        Ako zajedno sa Kimijenm ne ode i Vettel onda bi mogli dovest nekakvog Pereza, Grosjeana ili tako nekog


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Perez je otpao sa liste nakon Kanade, a Grosjean nije u formi zivota tako da ga ne vidim u Ferrariju. Mislim da ce Ferrari prvo vidit sta ce bit sa Giovinazzijem i Leclercom, i ako se neko od njih dokaze poput maxa u torro rossu mogli bi ga uvalit vec 2019. Ako ne, cilj im je Ricci/Max



        4
        4

        0
      • Williams
        Montoya Prikaži

        Ova dvojica su mi malo premladi za Ferrari. Ostane li Vettel očekujem mu za kolegu nekog dobrog vozača koji ipak nije top klasa. Možda Bottas uz već spomenute. S druge strane, lako moguće da za 2019. budu tektonski poremećaji na tržištu vozača. Svim top vozačima ističu ugovori



        1
        1

        0
  2. Shell
    Messa Prikaži

    Iza Maxa je jak lobi koji ga gura i onako više su ga hvalili svi iako je bolje rezultate pravio Dani.. Mislim da pored Maxa nema šta tražit u Red Bullu, jer će bit druga violina. Po meni Max nijansu brži u jednom krugu, ali Dani daleko kompletniji vozač kojem priželjkujem mjesto u top timu. Sad da vozi za Ferrari ili Mercedes drugačija bi slika bila u šampionatu potpuno.



    6
    6

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      U čemu ga to Ricciardo dobija? U završavanju ispred kada ovaj odustane? Max je brži i u kvalifikacijama i u utrci. Samo je imao hrpu pehova ove sezone.



      2
      2

      0
      • Shell
        Messa Prikaži

        Kad se Max kršio po Monte Carlu, Daniel je vodio i pobijedio bih da ga nisu sjebali iz boxa, kako bi se opravdalo dovođenje svetog Maxa.. Jedno je biti brži a drugo biti kompletan vozač. Hamilton je hladno mogao biti prvak 2007 da je bio zreo u glavi. Max kad se sabere može biti nešto od njega, a dotad neka uči od Danija. Ono šveranje desno lijevo da se sačuva pozicija i slične gluposti, mogao bih do ujutro pisat, stvar je kome se ko više sviđa kao vozač..


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.