Alonso i Vettel dobili opomene nakon VN Japana

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa su suci VN Japana nagradili s opomenama, uz dodatak kaznenih bodova na konto McLarenovog vozača.

Vettel je opomenut jer je propustio ceremoniju intoniranja nacionalne himne kako bi ostao uz svoj bolid dok su mehaničari žurno pokušavali riješiti problem sa svjećicom koji ga je kasnije udaljio iz utrke. Nazočnost na toj ceremoniji je obavezna po trenutnom sportskom pravilniku Formule 1, a Ferrarijev vozač mora biti nešto oprezniji do kraja sezone jer će, u slučaju da zaradi još jednu opomenu, dobiti kaznu od 10 mjesta na gridu.

Naime, Vettel je već dobio opomenu i to u Monaku kada je tijekom kvalifikacija ‘nagazio’ na liniju koja označava izlaz iz pit lanea.

Fernando Alonso je zbog ignoriranja plavih zastava također zaradio opomenu, ali i kaznene bodove. Španjolac je u pretposljednjem krugu vodio borbu za 10. mjesto s Felipeom Massom, ali je nadolazećima Hamiltonu i Verstappenu zasmetao prilikom pretjecanja za čitav krug.

“Alonso je na saslušanju istaknuo da je postojala prilika za Hamiltona na startno-ciljnoj ravnini, ali ne poslije do zavoja 11. Suci su prihvatili da su sigurna mjesta za propuštanje bolida između zavoja 2 i 9 ograničena, što je pridonijelo vremenu koje je Hamiltonu trebalo za pretjecanje”, stoji u izvješću sudaca.

“U davanju kazne, suci su ovo usporedili s ostalim sličnim incidentima i ustanovili da iako prekršaj, on nije bio težak poput ostalih, a kada se pomaknuo, ostavio je mnogo prostora Hamiltonu, a zatim i Verstappenu.”

McLarenovom vozaču je ovo prva opomena u sezoni te je uz nju zaradio i dva kaznena boda, također prve ove godine.


Odgovor

5 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Mali offtopic: “Jack Plooij just said on Dutch television that Britta Roeske came to the press area to tell the interviewers that Vettel wasn’t going to come because he was so disappointed, and the interviewers just started insulting her and Vettel, making her tear up.”


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      Ferrari Maniac Prikaži

      Will Buxton je imao cijeli rant na twitteru oko toga govoreći kako je neprihvatljivo to da nisu dobili izjave od Vettela ali i da joj je žao Roeske. I onda je dodatno rantao zato jer je Vettel na kraju dao izjave ali ne u onom boxu namijenjenom za intervjue nego iza Ferrarijevog boxa pa većina novinara nije znala za to.
      Kakvi su to mrtvi majmuni, ovaj izgubio prvenstvo a oni ih prcaju da zašto ne žele dati izjavu – pacijenti teški…



      7
      7

      0
  2. Ferrari
    Ferrari boy Prikaži

    Kazneni bodovi jer nisi prisustvovao na ceremoniji intoniranja himne, e svasta ces cuti, a sta da je covjeka uhvatila velika nuzda ili jos gore da ga je projurilo, valda ima neki wc za takve slucajeve odmah pored .



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.