Izdvojeno

Bottasu kazna 5 mjesta zbog promjene mjenjača

Piše: Crankshaft

Prije 5 godina, 6 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 1 minuta

Mercedesov vozač Valtteri Bottas zaradit će kaznu od 5 mjesta na gridu za VN Japana nakon nepredviđene promjene mjenjačke kutije.

Pravilnik nalaže da svaki mjenjač mora trajati šest uzastopnih trkaćih vikenda, osim u slučaju da vozač nije završio prethodnu utrku.

I njegov timski kolega Lewis Hamilton također ima novi mjenjač na Suzuki, ali on neće dobiti kaznu budući da je s prethodnim odradio šest uzastopnih trkaćih vikenda.

Komentiraj

6 komentara

 1. Susie Wolff
  Har Kl Donator Prikaži

  Sumnjivo ovo.
  Obojica promijenili mjenjače, a samo Botas dobio kaznu.
  Opet se Luji šteli da dobije prvenstvo.
  Inače hvala autoru za objašnjenje. Mislio sam neki dan pitati šta se desi ako neko uzme mjenjač više, a prethodno odradi šest utrka.
  Znao sam da ovo Hamiltona čeka.  4

  0
 2. Sebastian Vettel
  mzf1 Prikaži

  Jeba sebe, ako ovo nije najveći srićković u f1.


  0

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj košta, vrijeme košta, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez pomoći naših čitatelja - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Starački domovi F1 vozača: TV lica

Oktanski koktel // Ante Maras

Dolazimo do kraja našeg serijala o putevima kojima krenu F1 vozači nakon što napuste kraljicu motorsporta Za razliku od prijašnjih dijelova, u ovom ćemo se dotaknuti onih vozača koji su upravljač bolida zamijenili mikrofonom i slušalicama te postali komentatori i stručni analitičari TV kuća po pitanju Formule 1 Dobitna kombinacija za obje strane: televizijske kuće dobivaju vrhunske stručnjake koji svojim analizama i znanjem...

Što sve vozač vidi na ekranu volana

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Na primjeru Charlesa Leclerca i njegovog Ferrarija možemo jasno očitati što vozač vidi na ekranu svog volana Primjer ekrana na F1 volanu 1) Prethodni krug U gornjem lijevom kutu vidi se vrijeme posljednjeg odvoženog kruga, u ovom slučaju je iznad dvije minute jer se radilo o izlaznom krugu u kvalifikacijama 2) Broj okretaja Nova generacija bolida Formule 1 ne postiže više od 15 tisuća okretaja u minuti, ali samo...

Pogled u budućnost – 1. dio: Mercedes i Red Bull

Lociranje // Lovro Andraka

Iako više od polovice trenutnih vozača u Formuli 1 nije niti će tako skoro zagaziti u tridesete godine života, momčadi uvelike razmišljaju o mladim vozačima koji se tek razvijaju i probijaju kroz juniorske kategorije Ne samo da razmišljaju o njima, već ih imaju pod ugovorima i podupiru njihove karijere Razvijanje vlastitih mladih vozača u sklopu juniorskih akademija postalo je standard u suvremenoj F1 i zato danas gotovo sve...

Još kolumni