F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Renault radi na čarobnom gumbu za rad motora tijekom kvalifikacija

Marko Rakić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Zadnjih nekoliko godina Mercedes u kvalfikacijama koristi drugačiji rad motora, što se odražva i na performanse pa u Renaultu žele napraviti nešto slično. Još se ne zna ima li Ferrari nešto slično Mercedesu s obzirom da je kvalifikacijska brzina crvenih ove godine tek marginalno lošija od Mercedesa.

Renault je u zadnje vrijeme pokazao napredak, no još uvijek postoji zaostatak za glavnim suparnicima. Šef francuske momčadi, Cyril Abiteboul, kaže da su momčadi kojima isporučuju motor zatražile ovaj način rada motora te kaže da na tome rade.

“Ne radimo ništa drugo osim toga da pokušavamo napraviti najbolje kako bi sljedeće sezone bili konkurentni, iako mi vjerujemo da to već jesmo. Nedjeljom smo vrlo dobri, no jasno je da subotom nismo tako dobri. Nemamo taj čarobni gumb u kvalifikacijama, no naporno radimo na tome kako bi ga imali sljedeće godine.”

No, snaga motora nije jedino što muči Renault. Zbog nepouzdanosti pogonske jedinice Red Bull i sama tvornička momčad prosuli su dosta bodova ove godine.

“Moramo se usredotočiti na pouzdanost. Izgubili smo dosta bodova ove godine jer je cijeli paket bio nepouzdan, a to je posljedica promjena u momčadi. Brzo se povećavamo, zapošljavamo dosta ljudi. Kada to radite onda je normalno da postoje problemi na području pouzdanosti. To će biti prva stvar koju moramo riješiti.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1193 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

7 komentara

 1. Kamui Kobayashi Multi 21 Prikaži

  Sta nije taj gumb malo pao u vodi ( ne skroz al bar malo) nakon promjene pravila u vezi izgaranja ulja?  4

  0
 2. Fernando Alonso Mr.Spaceguy Donator Prikaži

  Ovaj mod imaju Mercedes, Ferrari i Honda. Cudno da ga Renault jos nema.  2

  0
 3. Marlboro MrDoomroom Prikaži

  Renault bi trebao napraviti test staviti u oba bolida gumb ali samo da u jednom radi mod. Zanima me dali bi se stvorio placebo efekt kod vozača koji misli da ima čarobni gumbek. :D  11

  0