Renault radi na čarobnom gumbu za rad motora tijekom kvalifikacija

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

Zadnjih nekoliko godina Mercedes u kvalfikacijama koristi drugačiji rad motora, što se odražva i na performanse pa u Renaultu žele napraviti nešto slično. Još se ne zna ima li Ferrari nešto slično Mercedesu s obzirom da je kvalifikacijska brzina crvenih ove godine tek marginalno lošija od Mercedesa.

Renault je u zadnje vrijeme pokazao napredak, no još uvijek postoji zaostatak za glavnim suparnicima. Šef francuske momčadi, Cyril Abiteboul, kaže da su momčadi kojima isporučuju motor zatražile ovaj način rada motora te kaže da na tome rade.

“Ne radimo ništa drugo osim toga da pokušavamo napraviti najbolje kako bi sljedeće sezone bili konkurentni, iako mi vjerujemo da to već jesmo. Nedjeljom smo vrlo dobri, no jasno je da subotom nismo tako dobri. Nemamo taj čarobni gumb u kvalifikacijama, no naporno radimo na tome kako bi ga imali sljedeće godine.”

No, snaga motora nije jedino što muči Renault. Zbog nepouzdanosti pogonske jedinice Red Bull i sama tvornička momčad prosuli su dosta bodova ove godine.

“Moramo se usredotočiti na pouzdanost. Izgubili smo dosta bodova ove godine jer je cijeli paket bio nepouzdan, a to je posljedica promjena u momčadi. Brzo se povećavamo, zapošljavamo dosta ljudi. Kada to radite onda je normalno da postoje problemi na području pouzdanosti. To će biti prva stvar koju moramo riješiti.”


Odgovor

7 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Sta nije taj gumb malo pao u vodi ( ne skroz al bar malo) nakon promjene pravila u vezi izgaranja ulja?



    4
    4

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Davno je Newey rekao – kad vam FIA zabrani nešto onda nećete tek tako odustati od toga nego ćete pronaći zaobilazni način da dobijete isti efekt.



      20
      20

      0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ovaj mod imaju Mercedes, Ferrari i Honda. Cudno da ga Renault jos nema.



    2
    2

    0
  3. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Renault bi trebao napraviti test staviti u oba bolida gumb ali samo da u jednom radi mod. Zanima me dali bi se stvorio placebo efekt kod vozača koji misli da ima čarobni gumbek. :D



    11
    11

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.