Ricciardo: Hamiltonov pole position odgovara Red Bullu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Red Bullovi su se vozači za VN Malezije kvalificirali na treće i četvrto mjesto, s tim da je Ricciardo još jednom bio sporiji od svog momčadskog kolege Verstappena, i to za pola desetinke. Isto toliko je drugoplasirani Raikkonen kasnio za pole sitterom Lewisom Hamiltonom, a Daniel kaže da je za njegovu ekipu dobro to što se na najboljoj startnoj poziciji nalazi vodeći čovjek prvenstva.

“On si može priuštiti poraz, može si dozvoliti treće ili četvrto mjesto. Ako završi ispred Seba, na dobitku je. Ne znam kako Mercedes stoji s motorima, ne vjerujem da će motor pritiskati do kraja cijelu utrku. Mislim da će morati biti konzervativni, pogotovo ako budu imali poziciju na postolju, a Seb i dalje sedmo mjesto ili tako nešto. Prema tome, to bi cijelu utrku moglo okrenuti na našu stranu.”

Australac smatra da je Ferrari u suhim uvjetima na Sepangu brži bolid od Mercedesa, pa mu je drago što će Lewisa odmah nakon starta pritiskati Kimi.

“Ako bi se Kimi odlijepio s vrha, rekao bih da to smanjuje naše šanse ako gledamo tempo cijelog vikenda. Ali recimo da poredak ostane isti nakon starta. Mercedes nije pokazao dovoljno da bi dominirao po suhom pa bi oni definitivno mogli stvoriti neke prilike.”

Valtteri Bottas nije imao sreće s novim aero paketom, bez kojeg je danas vozio Lewis Hamilton. No, Ricciardo ne vjeruje da Britanac takva vremena može voziti cijelu utrku.

“Kod Lewisa je očigledno funkcioniralo, Valtteriju nije. Mislim da imaju malo problema oko pronalaska gripa u tom bolidu. Mislim da ga Lewis očito može pronaći u jednom krugu. Nisam siguran da to sutra može raditi svakog kruga pa se nadam da će to približiti poredak.”

Momčadski kolega Max Verstappen je zadovoljan kvalifikacijama i trećim startnim mjestom.

“Cijeli vikend je bio pun uspona i padova kada je riječ o zadovoljstvu s bolidom, ali uspjeli smo još jednom odraditi dobre kvalifikacije. Mislim da smo mogli biti još malo bliže, sigurno ih danas nismo mogli pobijediti, ali za nas je savršeno biti treći na ovoj stazi. U long runovima je sve izgledalo dobro. Je li dovoljno dobro, to ne znam.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.