Marchionne: Zabrljali smo!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 18 komentara

Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne kaže da je njegova ekipa “zabrljala” danas na domaćoj utrci. Mercedes se bez ikakvih problema prošetao Monzom i došao do dvostruke pobjede, pola minute ispred Ferrarijevog Sebastiana Vettela.

Tjedan dana prije Italije vozila se utrka u Belgiji i sve je izgledalo vrlo pozitivno za ekipu iz Maranella, ali su Mercedesi opet bili u svojoj ligi i podsjetili na dominacije od protekle tri godine kakve ovaj sport ne pamti.

“Mislim da smo jednostavno zabrljali,” kaže Marchionne.

“Setup bolida je bio potpuno pogrešan. Mislim da smo podcijenili stazu.”

“Zabrljali smo od Belgije, od Spa do tu. Sad se trebamo vratiti u tvornicu i shvatiti gdje je pošlo po krivu. Ali, vratit ćemo se u Singapuru.”

Ferrarijevi vozači su se mučili ovog vikenda s kočenjem, zagrijavanjem guma i balansom bolida.

“Promijenili smo setup nakon petka i očigledno – u utrci smo ga prvi put isprobali,” rekao je Raikkonen.

“Nedostajalo nam je brzine i balans nije bio dobar.”

“No, ni s pravim setupom ne bi bilo drastično drukčije. Ovo je nešto na čemu moramo raditi da riješimo problem na stazama s niskom razinom downforcea.”


Odgovor

18 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hmmmm, čim se G-din Džemper oglasio, očito je da je izuzetno nezadovoljan (koliko god izjave bile u nekom PR tonu), kako bodovima, a pretpostavljam još više predstavom.



    7
    7

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ma rezultat je više-manje jako dobar. Čisto sumnjam da bi ijednoga skinuli i da su pogodili setup..prije nastavka sezone sam pročitao da Ferrari cilja na 33 boda u ove dvije utrke (za Vettela) i točno toliko je i uzeo..sasvim OK
    Mene zabrinjava tih 30ak sekundi razmaka..no nadam se da je to do setupa, a ne do nečeg drugog.



    6
    6

    0
  3. Honda
    scarpetta Prikaži

    Bit će bolje, nije nikakva drama…..



    4
    4

    0
  4. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Nisam u nekom bedu,već u onom baš me briga modu,pa si ljepo u miru božjem mogu izanalizirati dosadašnji tijek prvenstva.
    S početka sezone Ferrari se buno bolje snašao oko razumjevanja guma,većih gabarita bolida , aeropomagala i tu se stvorio privid nekakve jednakosti Ferrari vs Mercedes ali srce,iliti PU, oko kojeg se u hibridnoj eri sve vrti zaostaje za Mercedesom.
    Kako sezona prolazi stvari dolaze na svoje.Mercedes posloži kockice i počinje ono što radi već 3 sezone,brutalno konkurenciji proljeće kroz guzove.Nisu u Ferrariju pogriješili nigdje,već se Marchionne,neznam iz koji razloga,pravi blesav.
    A neka,padaju rekordi,stvaraju se neke nove urbane legende,koje su ljudima zanimljivije od samih okolnosti u kojima su nastale……..i da ne duljim LP



    7
    7

    0
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Za Italijane je ovo stvar ponosa, jasno je zašto je Marchionne bio oštar. Srećom, nakon ove loše predstave dolazi staza koja bi Ferrariju trebala ležati mnogo više nego Mercedesu. Tu bi 1-2 legao kao kec na desetku. Forza!



    10
    10

    0
  6. Rover
    zjurina Prikaži

    “Marchionne: Zabrljali smo!”

    Bome jeste, & dali dreku debelu šamarčinu.

    Ne preostaje nam ništa drugo nego reč optimistično: Idemo dalje, i već u Singapuru konkretno vratiti udarac Mečki sa istim rezultatom 1.2 – ako je to moguće.



    9
    9

    0
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Spa i Monza su jedne od najbržih staza u kalendaru i ako na jednoj visiš pobijedniku na guzici cijelu trku a drugu zabrljaš do bola jasno je da se nije toliko poboljšao onaj tko je prvi nego je ukakio onaj iza. Ferrari je ovdje fulao setup i to jako. Pričaju u niskoj razini downforcea a u kvalama su ga trebali više zbog kišnih uvijeta pa su i tu ukenjali. Uostalom objasnio je i njihov sef sam, mjenjali su setup i nisu ga do utrke niti probali. Stoga rezultat je takav kakav je.MErcedes sigurno nije našao 7,8 desetinki po krugu u odnosu na Ferrari u tjedan dana. Imali su odličan vikend a Ferrari slab i onda je razlika ovakva. Da se razumijemo, Mercedes je bolji bolid ali ovoliko da pobijedi sa 35 sec prednosti …nije…



    16
    16

    0
  8. Davor7 Prikaži

    Moje misljenje je da se bas po kisi vidjela jacina snage Mercedesovog motora pa su tako odlicni bili i Ocon i Stroll. Kad se vrijeme promjenilo na bolje Vettel ih je mogao prestici jer ocito Ferrari ima odlicnu sasiju



    3
    3

    0
  9. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Na kišnim utrkama ukupni grip bolida je puno važniji od snage motora bez obzira o kojoj stazi da se radi. Negdje više negdje manje ali motori se vrte na cca 60% (možda forumaši bolje znaju koji je omjer od stvarne snage baš konkretno za Monzu).



    2
    2

    0
  10. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Netko je neki dan nakon Spa napisao da će biti vatreno u Monzi (aludirajući da će Ferrari hebeno zaprijetiti Mercedesu), našto sam ja napisao malo morgen, Mercedes će ih oderat ko Drele vepra, ismijavalo se moj komentar i pisalo kako je Vettel cijelu trku u Belgiji bio Lewisu na guzici, što i jest, ali ljudi očito ne shvaćaju da je Monza daaaleko najbrža staza u kalendaru, Spa je neusporediva sa Monzom.



    5
    5

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Istina je to što govoriš za stazu ali Mercedes nije toliko brzi da ostavi Vettela 35 sec i Kimija za 60 sec. Red Bull je bio brzi a ima slabiji motor od Ferrarija. Crveni su fulali setup to se vidi iz aviona. Sigurno ne bi ni pobijedili da su ga pogodili ali ne bi ni blizu ovako kasnili po krugu.



      9
      9

      0
  11. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Zabrljali ste vi jos kad ste prihvatili V6 motore za F1 .Nikada i nitko nece uspjeti prevazici Mercedes koji je razvoj tog motora zapoceo jos prije donosenja pravila .



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.