08 Štajerska – live chat
08 Štajerska – live chat

Mercedesovi vozači s poboljšanim motorima u Belgiji

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Mercedesovi vozači s poboljšanim motorima u Belgiji

Crankshaft

Sukladno ranijim najavama, Mercedes je za trkaći vikend na Spa-Francorchampsu odlučio u opticaj pustiti najnoviju inačicu svog motora, i to za oba svoja vozača. Poboljšani motor je posljednji dozvoljeni takav element prije dobivanja kazni.

FIA-in dokument to potvrđuje ističući da su oba W08 načela nove motore s unutarnjim izgaranjem, turbopunjače i MGU-H jedinice. Za razliku od posljednje nadogradnje koja je za cilj imala povećati pouzdanost, vjeruje se da je ova, uvedena uoči utrka na brzim stazama kao što su Spa-Francorchamps i Monza, puštena u opticaj kako bi se poboljšale performanse same pogonske jedinice.

Zanimljivo je to da je do kraja sezone ostalo još devet utrka uključujući Belgiju, ali u Mercedesu vjeruju da s postojećim elementima (motor, turbopunjač, MGU-H) sistemom rotacije mogu dočekati kraj sezone bez dobivanja kazni.

Iako je u sezonu krenuo nešto lošije po pitanju pouzdanosti, Ferrari je još uvijek na trećem motoru, dok je kod Vettela već neko vrijeme u opticaju posljednji (četvrti) turbopunjač. No, vjeruje se da će i Talijani pripremiti poboljšanja za sljedeću utrku – VN Italije.

Bilo kako bilo, brojke kažu da su Mercedes i Ferrari sada jednaki po broju korištenih elemenata, odnosno obje momčadi su do ovog trenutka načele 19 elemenata za svakog od svojih vozača.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj