Alonsu poboljšani motor bez pomicanja na gridu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 8 komentara

Osim Stoffela Vandoornea kojem je potvrđena i kazna od 35 mjesta na gridu, poboljšanja će ovog vikenda imati i njegov timski kolega Fernando Alonso, i to motor s unutarnjim izgaranjem, a ova novost Španjolca ipak neće koštati mjesta na gridu.

Honda je uspjela uvesti nove dijelove bez potrebe za zamjenom samog motora, tako da u slučaju Fernanda Alonsa nadogradnja neće za sobom povući kaznu pomicanja na gridu, dok je kod Vandoornea nešto drugačija priča budući da je Honda svakako planirala uvesti novu pogonsku jedinicu za njega na VN Belgije.

Razlika je u tome što će Belgijac imati koristi od malenog poboljšanja vezanog za pouzdanost, što je zahtijevalo mijenjanje komponente kojoj Japanci nisu htjeli otkriti ime. No, zna se da je Stoffelov motor nazvan specifikacijom 3.6. Kako Alonso ne bi dobio kaznu za Spa, Honda je odlučila ne ubacivati istu unaprijeđenu komponentu za ovotjednu utrku u njegov bolid, pa je Fernandov motor službeno specifikacije 3.5, a verziju 3.6. će dobiti sljedeći puta kada bude planirana promjena motora.

“I Fernando i Stoffel će voziti s nadograđenim pogonskim jedinicama ovog vikenda”, rekao je Hondin šef Yusuke Hasegawa. “Nažalost, Stoffel će dobiti kaznu na svojoj domaćoj utrci, ali nama je važno uvesti nadogradnje čim one budu spremne. Pozitivno je što smo mogli uvesti sljedeći korak prema naprijed tako brzo, te ćemo nastaviti uvoditi nadogradnje tijekom ostatka sezone.”

Što se tiče nadogradnje motora, Alonso ne očekuje čuda:

“Rečeno mi je da nije puno i ne očekujem puno. To je jako mala stvar, očigledno, čim ne mijenjam čak ni motor – isti je onaj kao u Mađarskoj. Nemam kazni pa nema ništa veliko što možete promijeniti u motoru kako biste poboljšali performanse ako očekujete veći korak.”

Budući da je Stoffel Vandoorne potvrđen za 2018., vode se velike diskusije o tome hoće li Alonso također još barem jednu sezonu ostati u Wokingu. Španjolac nije bio rječit po tom pitanju:

“Odluku o svojoj budućnosti ću donijeti kada ja želim i to je to. Vandoorneov ostanak nije ništa promijenio, njegovo produljenje je logično. Radi fantastičan posao u svojoj debitantskoj sezoni te se nadam da će sljedeće godine poboljšati stvari za momčad. Ako bude u konkurentnijem okruženju, može pokazati svoj talent, a siguran sam da je Stoffel ključni sastojak za budućnost McLarena, tako da je to normalna odluka.”

 


Odgovor

8 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    čeka se rasplet situacije. hehe


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    O.1s po krugu. Pravi update dolazi u Meksiku.



    1
    1

    0
  3. Fernando Alonso
    zonosso Prikaži

    Kolega, ispravak netočnog navoda. Dakle 0.01 s po krugu…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.