McLaren potvrdio Vandoornea za 2018.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

McLaren je službeno potvrdio da će Belgijac Stoffel Vandoorne i drugu sezonu zaredom biti njihov regularni vozač. Iako velikih sumnji oko Vandoorneovog ostanka nije bilo, sad je otklonjena svaka sumnja.

Stoffel Vandoorne član je McLarena još od 2013. kad se priključio njihovom juniorskom programu, a nakon dominantnog osvajanja GP2 serije 2015. zaradio je stalno mjesto u momčadi McLarena od ove sezone. Mnoge je impresionirao kao zamjena za Fernanda Alonsa na VN Bahreina 2016. kad je kao debitant osvojio svoj prvi bod.

“Kad smo krajem 2016. objavili da će Stoffel biti McLaren Hondin trkaći vozač za 2017., dali smo naslutiti da je naš plan da on vozi za nas duži niz godina”, izjavio je trkaći direktor McLarena Eric Bouiller.

“Taj plan se nije promijenio te sam stoga vrlo sretan što mogu potvrditi da će nastaviti voziti za nas i iduće sezone. Kao i svi novaci, imao je puno toga za naučiti u prvoj polovici svoje prve F1 sezone, ali imamo puno povjerenja u njega, te on konstantno postaje sve bolji i bolji.”

“Njegov timski kolega je težak protivnik – to je ustvari preblago rečeno jer je on vjerojatno najbolji vozač u sportu danas – ali Stoffelov robustan talent i snažna ambicija uvjeravaju nas da će ostvariti velike uspjehe s nama u budućnosti.”

Vandoorne zasad nije imao bajnu sezonu, ne samo zbog slabog bolida, već i u odnosu na momčadskog kolegu Alonsa. Vandoorne je samo jednom uspio biti brži u kvalifikacijama od Alonsa te je osvojio samo jedan bod u Mađarskoj naspram Alonsovih 10.

McLaren je potvrdio jednog od svojih vozača za iduću sezonu, no još uvijek postoji puno upitnika iznad britanske momčadi. Vrlo je upitno hoće li Fernando Alonso ostati u momčadi te se još uvijek ne zna hoće li Honda ostati McLarenov dobavljač motora.


Odgovor

2 komentara

  1. Davor7 Prikaži

    Vandoorne je dobar izbor McLarena i vidi se da je na stazama na kojima je vozio u GP2 puno bolji i konkurentniji nego na onima sa kojima se susrece po prvi put. Siguran sam nekako da ce sljedece sezone biti puno bolji i na onima izvan Europe jer sad ima to iskustvo iz ove sezone. Svejedno sve ce opet ovisiti o Hondi i njenom finalnom proizvodu. Ako napokon uspiju napraviti konkurentan motor mogao bi i Vandoorne pokazati cijeli svoj talent



    7
    7

    0
  2. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Konzistentan vozač, ima talenta i ova situacija s Hondom će ga sigurno naučiti strpljenju. Isto tako steći će neprocjenjivo iskustvo zbog kojeg će moći biti konkurentan i u ne tako dobrim bolidima tijekom svoje karijere a da ne govorim kakav bi bio da dobije mjesto u prve tri momčadi za dvije ili tri sezone. Kao obožavatelj McLarena iskreno se nadam da će poboljšati bolid za 2018. godinu jer trenutni vozači, Alonso i Vandoorne imaju velikog potencijala za biti u samom vrhu sredine poretka. Dakle 6. ako ne i 5. mjesto u poretku konstruktora.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.