Horner se nada da Red Bull može osvojiti barem jednak broj bodova kao Ferrari u nastavku sezone

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

Red Bullov šef Christian Horner se nada da njegova ekipa u drugom dijelu sezone može osvojiti više bodova od Ferrarija. Trenutno su na trećem mjestu i za Mercedesom zaostaju 173, a za Ferrarijem 134 boda. Ispred nas je još devet utrka.

Horner zna da su to veliki zaostaci, ali se nada da Red Bull može osvojiti “barem” jednak broj bodova kao Ferrari u drugom dijelu sezone.

“Mislim da je zaostatak prevelik, ali bih volio da osvojimo više bodova od Ferrarija barem u drugom dijelu sezone.”

“Ako možemo biti u situaciji da se borimo za postolja i viša mjesta na postolju do kraja sezone – to je realističan i agresivan cilj za nas.”

Horner tvrdi da je Red Bull konstantno napredovao od VN Španjolske što im je bilo izuzetno važno nakon teškog starta sezone.

“Da bi riješili bilo koji problem morate ga otkriti i analizirati.”

“Tehnička ekipa je tu odradila vrlo dobar posao. Naravno, u tom slučaju kasnite za konkurencijom jer treba vremena da se to popravi.”

“Tek u Barceloni smo uspjeli donijeti prvi paket koji je ciljao na rješavanje tih problema. Tada smo zapravo počeli napredovati.”

“Mislim da idemo u pravom smjeru. Konstantno smo napredovali od utrke u Barceloni i pritiskat ćemo do kraja sezone,” zaključuje Horner.


Odgovor

7 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Banzai Maxu “sredi” kočnice tako da pokupi sve ispred sebe na prvom zavoju pa bu Riciardo imao šanse i za prvaka.
    Naravno ako ovaj gornji ne pokupi baš njega , a on to tako voli.



    17
    17

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Lako je napredovati kad si 2s iza…
    Realno, od Španjolske nisu napredovali. I tamo su bili pola sekunde iza, kao i u Mađarskoj, koja im je u teoriji trebala više odgovarati..



    2
    2

    0
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Ne bih se složio s tobom. Mislim da je napredak Red Bulla od Španjolske do Mađarske vrlo uočljiv. U Španjolskoj je treće plasirani Ricciardo zakasnio 75 sekundi za pobjednikom dok je u Mađarskoj Verstappen završio 13 sekundi iza Vettela (s time da je imao i vremensku kaznu od 10 sekundi). Tako “malom” Verstappenovom zaostatku je djelomično pridonio i nešto sporiji Vettelov race pace zbog problema s upravljanjem, no treba se sjetiti da je Verstappen u prvoj polovici utrke bez problema držao priključak s Bottasom, a i kasnije tokom utrke ga je stizao. Dakle napredak je po meni i više nego dobar.

      Također, Ricciardo je u Austriji, koja na papiru nije Red Bullova staza, bio samo 6 sekundi iza Bottasa što je fenomenalan uspjeh. U Kanadi isto nisu bili loši, a Verstappen je možda mogao ugrabiti i drugo mjesto da mu nije otišao motor (makar vjerujem da bi ga Bottas uspio preći). Jedini loš vikend od Španjolske im je bio Silverstone, no čak i tamo su bili bolji nego u Barceloni.



      7
      7

      0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        U Španjolskoj su vjerojatno čuvali motor pa je toliki bio zaostatak. Dobro, jesu nešto napredovali, ali ne previše..
        Vidjet ćemo u Spa, to će im biti pravi test.



        2
        2

        0
  3. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Helmut kaze vettel ce bit prvak a horner kaze da ce rb osvojit bodova ko ferrari! Nek se dogovoru..m a valjda ce se nesto pitat i mercedes?



    11
    11

    0
  4. Shell
    Messa Prikaži

    Viša mjesta na postolju jesu agresivan, ali ne i realističan cilj za vas. Osvojit više bodova od Ferrarija nemate šanse. Pretpostavka je da će se i oni popraviti kako bude sezona odmicala.



    6
    6

    0
  5. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Omalovažava Ferrari,pa Fer.r je u izravnoj borbi s Mercom i ne zna se kako če završiti a ovaj Horner onda isto tako može reči to i za Mercedes ali on je baš izabrao Ferrari, podcjenjivanje to je u biti dobro za Ferr.n kao što su ga i za ovu godinu neki otpisali a gle Vetel 1.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.