Rosberg: Ferrari ne može pratiti Mercedes u razvoju

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 1 min 4 komentara

Vrijeme poslije ljetne stanke će pokazati tko je najviše radio na razvoju bolida. Nico Rosberg vjeruje da će razvoj bolida biti odlučujući faktor za osvajanje naslova. Uvjeren je da na tome području Ferrari nije ni blizu Mercedesa i da će poslije ljetne stanke Mercedes dominirati prvenstvom.

Mercedes ima veća sredstva i mogućnosti za razvoj svog bolida, s kojim neće stati do kraja sezone. Uvjereni su u svoju dominaciju tako da već prebacuju fokus na iduću sezonu. Rosberg vjeruje da zadnjih devet utrka ide u korist Mercedesu, osim Singapura koji ide u korist Ferrariju. Takav razvoj situacije bi donio titulu u ruke Mercedesa.

“Ferrari je uradio jako dobar posao preko zime. Ali ostatak sezone je utrka u razvoju. Teško mi je povjerovati da tu Ferrari može pratiti Mercedes. Poslije Silverstonea već sam pomislio, to je to. Iznenadila me je Ferrarijeva forma u Mađarskoj. Spa će biti Mercedesova staza, teško da će Ferrari imati ikakve šanse.”

Mercedes već bježi Ferrariju 39 bodova u konstruktorskom poretku, dok Vettel vodi ispred Hamiltona 14 bodova u vozačkom.


Odgovor

4 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Rosberg najbolje zna to, vjerojatno je tako, no vidjet ćemo i znat sve u sljedeće dvije utrke. Forza Ferrari.



    10
    10

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Baš sam i ja to htio napisati…
      Ako itko zna, onda je to on..ali on se ravna po Ferrarijevim performansama nakon stanke iz prošlih sezona. Dosta toga se promijenilo ove sezone pa se nadam da će i to.



      12
      12

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        treba uzeti u obzir da je proteklih godina Ferrari rano odustajao od razvoja bolida tokom sezone jer je bio loš. Tako da ni to nije mjerodavno koliko zapravo mogu napredovati. U svakom slučaju su u eri Red Bulla kaskali sa razvojem no nitko nije očekivao da će imati ovakav bolid ove sezone pa možda iznenade do kraja. Treba uzeti u obzir i elemente pogonske jedinice i iskoristenost istih te vidim tu najveću Mercedesovu prednost no isto tako smo vidjeli da ni Mercedes nije bez mana. Jedno odustajanje Hamiltona i pobijeda Vettela znači da Hamilton mora sve utrke do kraja pobjedivati ako ovaj nema DNF. Jedna utrka tu može napraviti veliku razliku i mislim da će Ferrariju trebati Kimi iz najboljih dana da bi došli barem do jedne titule.



        8
        8

        0
  2. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Cisto sumnjam da je mercedes zavrsio sa razvojem bolida za ovu sezonu i okrenuo se sljedecoj, al et ko zna, mozda i jesu. U svakom slucaju nece im biti lako do kraja sezone koliko god da su brzi.



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.