F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Ferrari očekuje velik broj zaustavljanja u boksu

Luka Maloić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

ferrari

Noćne utrke uvijek su zanimljive gledateljima, ali i vozačima. Esteban Gutierrez iz Ferrarija nije iznimka i ponudio je svoje viđenje i očekivanja o utrci u Bahreinu.

“Sviđa mi se činjenica da se utrka u Bahreinu vozi po noći. Zbog toga što to ne pomaže samo vozačima, već i samom bolidu. Činjenica da je par stupnjeva hladnije zaista pomaže mehaničkim komponentama. Ovo je staza koja ima mnogo mjesta na kojima se izrazito snažno koči i hladniji zrak itekako pomaže. Kočioni sustav mora biti posebno konstruiran i modificiran za potrebe ove utrke. Najzahtjevniji je prvi zavoj u kojem morate usporiti s 320 km/h na svega 60 km/h u samo 160 metara staze. Vjetar je uvijek značajan faktor na Shakiru i smjer vjetra ima velikog utjecaja na vrijeme po krugu. Za potrebe set-upa bolida, staza zahtijeva srednju postavku aerodinamičkog downforce-a. To je izrazito važno zbog brzih zavoja kakvi su 7 i 8 te 12 i 13. Potrošnja goriva je visoka pa će do izražaja doći maksimalna učinkovitost i efikasnost kod planiranja strategije. Iako će temperature biti niže, vjetar će nositi značajne količine pijeska na stazu. To znači da će gume dodatno trpjeti pa možemo očekivati velik broj ulazaka u boks tijekom utrke.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj