Charles Leclerc se osjeća spremnim za Formulu 1

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 2 min 10 komentara

Ferrarijev junior, Charles Leclerc, nakon jučerašnjeg testiranja u Mađarskoj poprilično samopouzdano je izjavio da je spreman za najelitnije prvenstvo motosporta, Formulu 1.

Leclerc trenutno vozi svoju prvu sezonu u Formuli 2, u kojoj je u dosadašnjih 7 od 11 utrka izrazito dominantan sa 7 uzastopnih pole positiona, 4 pobjede, jednom u sprint utrci i još dva postolja, tako da na ljetnu stanku odlazi s 50 bodova više od drugoplasiranog Rowlanda.

Na jučerašnjem testiranju s Ferrarijevim bolidom Leclerc je odvozio najbrže vrijeme dana i time pokazao odličnu prilagodljivost ovosezonskim bolidima Formule 1 koji su izrazito zahtjevni za vožnju. Iskustvo s bolidima Formule 1 je stekao i prošle sezone kad je na par treninga vozio Haasov bolid. To smatra dovoljnim da napravi debi u Formuli 1.

“Napravio sam sve moguće korake u nižim serijama, tako da se osjećam spremnim sad. Jasno je da je potreban dosta velik korak da uđeš u Formulu 1, ali mislim da sam napravio svaki mogući korak koji je bio koristan za mene i da nema ništa više što bi trebao uraditi da dođem u Formulu 1.”, izjavio je Leclerc.

Govoreći o testiranju s Ferrarijem, Monegažanin je rekao:

“Odličan je osjećaj vratiti se ponovo u bolid Formule 1, i to s Ferrarijem je nešto vrlo, vrlo posebno, nemam riječi da opišem to. Volim voziti bolid, mogu napadati i to je točno ono što želim da raditi u bolidu, to mi prilično dobro pristaje i stvarno volim to.”

Unatoč cilju da vozi u Formuli 1, Leclerc kaže da je trenutno najviše fokusiran na prvenstvo Formule 2.

“I dalje moram nastaviti raditi, još su četiri utrke do kraja, tako da trebamo nastaviti pritiskati i impresionirati, kao što to radimo od početka sezone. Neće biti lako, ali gurat ću tako i dalje. Očito da je nevjerojatno to što radimo od početka sezone i ako završimo tako osjećaj će biti savršen.”

Očito, Leclerc će voditi borbu s Giovinazzijem oko trkaćeg mjesta u Sauberu. Neki izvori kažu da je Talijan trenutno u prednosti, no nastavi li Charles s ovakvim vožnjama u Formuli 2, sve je moguće.


Odgovor

10 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    I ne samo da se osjeća spremnim. Sa svojim jučerašnjim vremenom na testiranju, Antonio Giovinazzi može puniti gaće…….

    I Lando Norris ima impresivna vremena…… eto, oni nam trebaju a ne Jolyon, Lance i slični.

    Staviš talentirane vozače u F1 bolid, i imaš pravu F1…..



    4
    4

    0
    • Kimi Raikkonen
      IceMan282 Prikaži

      Stoffel je lani zamijenio Alonsa napravio wow posao..ove sezone dobio mjesto i sav je nekako mlak..Giovinazzi isto bljesnuo u predsezoni a na pocetku sezone..polupao se svugdje..sam talent nije dovoljan..osim ako nisi vrhunski..kao Max sada ili Kimi pred 17 godina..samo neka oni vjezbaju i budu strpljivi..pred njima je jos puno godina voznje..sve ce doc na svoje..bolje da se dobro pripreme i budu u vrhu stalno nego da sad uskoce..bljesnu dva puta i nema ih..moje skromno misljenje..??



      11
      11

      0
    • avalon Prikaži

      a kako otkrit , zaključit ko su ti talentirani vozači koje treba “stavit” u F 1 da bi bila prava ? na osnovu čega ? rezultata u nižim kategorijama ili ima neki specijalni način za to otkrit ? svakoga za koga se “sumlja” da je talentiran “stavit” u bolid pa neka “pegla” da vidimo je li zaista talent ili… ? dobro šta je leclerc prvog dana bija brži od strolla ali je bija brži i od bottasa , a maxa je “ostavija” čak za 3,4 s ! i šta to znači , pokazuje ? da je bolji od finca i nizozemca ? drugog dana lando norris je bija brži od kimija ,sainza , kubice … možda treba idabrat koga od ovih bottasa , maxa , kimija , sainza Izbacit” iz F 1 , a “ubacit” leclerca i norrisa . kubica se pokraj ovih momčića ne treba ni pokušavat vratit u F 1 je r je za norrisom zaosta skoro 1,8 s . kubica koji je dokaza da je talent i kojega bi mnogi volili ponovno gledat u F 1 u nižim kategorijama je bija poprilično loš … tek jedna titula u Formula Renault 3.5 Series ;) stroll ne treba F 1 no 2015. kad je “poželjni” leclerc u F 3 završija na 4. stroll je završija na 5. mistu ( godinu mlađi od leclerca ) . norris je trenutno 2. u F 3 , a lance je tu osvojia titulu . englez može u F 1 , a kanađanina treba izbacit ? palmera bi trebalo izbacit iz F 1 , a 2014. kad je osvojia titulu u GP 2 pobjedija je vandoorna (47 bodova zaostatka ) i nasra ( 55 bodova zaostatka ) ?!?!??! zanima me kako (pr)ocjenjujete ko je , a ko nije talent i zaslužuje ili ne zaslužuje misto u kokpitu bolida F 1 ? po pobjedama , titulama iz nižih kategorija ? po osobnom afinitetu ili netrpeljivosti prema pojedinim vozačima ? zaista me ovo zanima ….



      2
      2

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        odgovaram za sebe što sve uzimam u obzir:
        pobjede, titule, podiji, bodovi, sudari/kazne, godine provedene u pojedinoj kategoriji, za koji tim je vozio, kakva je bila konkurencija, starost vozača, kakvi su mu sponzori, reportovi utrka, izjave vozača, njegovog tima, konkurencije, motorsport uglednika…masu je kriterija, nisu svi jednako bitni.
        i naravno: pogledati utrke, ili barem nekakve sažetke utrka u kojima je dotični vozio.



        1
        1

        0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    It is I, Leclerc
    :mrgreen:



    19
    19

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Smatram da se momak treba dobro pripremiti za F1.. Nemaju svi uragan u ledja ko Max pa da mogu demolition derby radit i ostat u F1.. Sauber je prvi korak, bilo bi suludo da ga se stavi odmah u Ferrari.. Za ferrari ima vremena, jedna – dvije sezone u Sauberu mu nece sigurno stetit..



    10
    10

    0
  4. Kristijan27 Prikaži

    Vjerujem da je dečko odličan, ali full spreman… Tko zna? Osobno mi je prerano. Ne znam koji je jaki faktor Jos Verstapen, ali kao vozača ga se sjećam kao upakiranog idiota, samo kad pomislim na Brazil 2001 i kako je pokupio vodećeg Montoyu dok ga je prestizao za krug. Mali je ušao prerano vi za vi ćaće i zato svi strepe i na startu i u utrci dok je momak negdje blizu. Da, miljama je brži od Josa, ali još uvijek bedak.



    12
    12

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.