Di Resta mijenja Massu u kvalifikacijama!

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Nakon dodatnog pregleda kod liječničkog osoblja FIA-e po završetku trećeg slobodnog treninga utvrđeno je da Felipe Massa nije u stanju voziti kvalifikacije i umjesto njega na stazu će izaći Williamsov rezervni vozač Paul Di Resta.

Massa se jučer poslije drugog treninga osjećao umorno, vrtoglavo i imao je povišenu tjelesnu temperaturu zbog čega je bio prevežen do gradske bolnice u Budimpešti radi pregleda. Noć je proveo u hotelu, te je za jutros bio zakazan dodatni pregled u bolnici prije trećeg treninga na kome je utvrđeno da je zdrav i u stanju da vozi bolid. Međutim nakon nekoliko izlazaka na stazu i samo pola sata treninga Massa je bio vraćen u motorhome Wiliiamsa. U poslednjim minutama treninga kamere su uhvatile kako mehaničari Williamsa vade iz bolida Massino sjedalo i prave modifikacije pedala, što je ukazivalo na promjenu vozača.

Williams je još jutros sumnjao na ovakav ishod pa su oni koji su paddock posjetili ranije mogli vidjeti Di Restu u Massinom bolid kako zajedno s inženjerima prolazi kroz upute.

Paul Di Resta već četiri godine nastupa u DTM-u, a poslednju punu sezonu u Formuli 1 je imao 2013. godine s Force Indijom. 2014. je postao Williamsov testni i rezervni vozač, i osim rada u simulatoru, na stazi je imao prilike da vozi samo bolid iz 2014. tako da nema puno iskustva s hibridnim bolidima. Nikada nije vozio ovogodišnji bolid, i ulazak u isti za kvalifikacije, bez ikakvog treninga ili testiranja ranije sigurno neće biti lak zadatak.


Odgovor

5 komentara

  1. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Paul nema blage veze lik vozi jednako ko trol, saml sto se ne lupa al po brzini su tu negdje. Malo mi tupasto da to voze penzici zar nema mladjih talenata u 3 PM. Aj ok i Paul se lupa kad se sjetim hahahahah NJONJO ? Pa ko sve vozi f1 bolid a boze moj na sta je ovo spalo hahahahaha


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.