Giovinazzi vjeruje da će se Ferrari pobrinuti za njegovu budućnost u F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 7 komentara

Antonio Giovinazzi vjeruje da će se Ferrari pobrinuti za njegovu budućnost u Formuli 1 iduće godine, nakon što je prošlog GP vikenda odradio svoj prvi slobodni trening u bolidu Haasa.

23-godišnji Talijan je prošlu sezonu u F2 seriji završio na drugom mjestu, a trenutno je treći vozač Ferrarija. Dvaput je nastupio za Sauber nakon što je Pascal Wehrlein izostao na početku sezone, a prošlog GP vikenda u Silverstoneu je odradio i svoj prvi slobodni trening umjesto Kevina Magnussena u Haasu.

“Naravno da je cilj imati stalno vozačko mjesto iduće godine, ali trenutno sam fokusiran na ovaj posao – sedam slobodnih treninga ove sezone,” rekao je Giovinazzi.

“Jako je teško doći u Formuli 1. Samo je 20 mjesta za cijeli svijet, to nije kao u nogometu. Ovo je moja prva sezona s Ferrarijem, a oni su zaista dobri i vjerujem im. Znaju što mogu učiniti za mene.”

“Sad je vrijeme da se usredotočim na ono što su mi spremili za ovu godinu, sedam treninga, a onda ćemo vidjeti što će biti iduće sezone. Sve se može dogoditi, nadam se da ću pronaći vozačko mjesto.”

Giovinazzi je dodao kako ne očekuje da će se odluka o njegovoj budućnosti donijeti u narednih nekoliko mjeseci:

“Mislim da je prerano, znate, tek je srpanj. Iskreno, ne želim da ta iduća godina bude u prevelikom fokusu. Možda ćemo u rujnu znati više o tome.”

Charles Leclerc je trenutno dominantan vozač u F2 seriji pa se zbog izvanrednih vožnji također nametnuo kao kandidat za mjesto u Formuli 1. Ipak, insajderi tvrde kako Ferrari u ovom trenutku ipak preferira Giovinazzija.

Vraćanje samopouzdanja

Giovinazzi je na početku sezone pokazao veliki potencijal u bolidu Saubera, ali je isto tako napravio nekoliko pogrešaka, od kojih je ona posljednja – na utrci u Kini – završila i sudarom.

“Mislim da sam puno naučio od onog što se dogodilo u Kini. Uči se tako da se odrađuju krugovi u bolidu. Tako se stječe samopouzdanje.”

“Posljednji put kad sam sjedio u bolidu sam se razbio, a to je zaista teško preboljeti. Vratiti se i ponovo voziti je zaista važno.”

“Zadovoljan sam svojim performansama, ali to nije moj cilj. Krajnji cilj trenutno nije biti zaista brz nego učiti o bolidu. Ne mogu dočekati uskočiti ponovo u bolid.”


Odgovor

7 komentara

  1. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Wow bas Ferrari gura svoje vozace u f1 nema sta, male su sanse da ce on bit u f1 2018. Hass potvrdia i kevina i groznog….mozda sauber umisto weh, weh u mch-i merc motor, FA u renault i FA opet popusi kad mcl bude po postoljima hahahahhahaha nebi me cudilo to ni 1%



    6
    6

    0
  2. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Ferrari ima dva odlicna vozaca, leclerca i giovinazzija, moraju pametno postupit sa njima.
    Giovinazzi u scuderiju a leclerc u sauber. Kad ode vettel ili giovinazzi leclerca u ferrari



    2
    2

    0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Nećeš ti sinko sjesti u bolid prije Leclerca :)



    14
    14

    0
  4. Williams
    Montoya Prikaži

    Koji je ustvari vozač posljednji izašao iz Ferrarijeve škole i na kraju sjeo u crveni bolid ?



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.