Vettel: Ne mislim da je utrka bila katastrofa

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 17 komentara

Sebastian Vettel kaže da utrka na Silverstoneu nije bila toliko katastrofalna kako je izgledalo. Ipak, teško je ne vidjeti da se prednost nad Hamiltonom otopila na samo jedan bod te da je Mercedes u nešto boljoj formi. Ferrarijev vozač nije izgledao zabrinuto niti posebno razočarano u intervjuu poslije utrke, iako je izgubio velik broj bodova zbog puknuća prednje lijeve gume.

“Ovo je bilo iznenađanje. Kimi je imao slične probleme, a njegove gume bile su svježije od mojih, mislim da je razlika bila pet ili šest krugova. Mislim da smo mogli bolje danas, ali da je bilo katastrofa, mislim da nije. Mislim da smo imali dobar bolid, posebno u zavojima. Ravnoteža je također bila dobra. Problem je bio tijekom starta kada su mi se zapalile kočnice. Od tada je bilo prilično teško.”

“Nisam uspio proći Maxa na stazi, pa sam to odradio preko zaustavljanja u boksu. Onda je treće ili četvrto mjesto izgledalo kao realna opcija. Bilo je jasno da će me Valtteri dostići, očito je profitirao u početku kada sam ja zapeo.”


Odgovor

17 komentara

  1. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Svaka cast na smirenosti.
    Mislim da je ovo samo prebacivanje uloge favorita na Hama



    8
    8

    0
  2. Davor7 Prikaži

    Mislim da se događa ono sto je debela vecina nas znala da ce se događati prije pocetka sezone, Mercedes jednostavno bolje razvija bolid tijekom sezone od Ferraria i uz to njegov pit je puno bolji od Ferrarievog po pitanju same taktike u utrci



    13
    13

    0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Ta debela vecina je poznata po tome da samo cami i ceka neki kiks Ferrari-ja i da bi preponosno rekla: “znali smo da Ferrari ne moze bolje”, “padati ce u formi bla,bla”…

      No ta ista “debela” vecina se radovala pobjedi Vettela u Australiji, te isto tako nije vjerovala da Ferrari moze da nastavi dobar niz nakon pobjede.

      Ferrari je od samog pocetka napravio dobar bolid, aerodinamika se je redovno nadogradjivala, bolid zaista izgleda dobro na svim stazama, sto je i iznenadilo Mercedes.

      Kasnije Merđo na VN Spanije bukvalno dolazi sa B verzijom bolida, za relativno kratko vrijeme, izmjenili su opis bolida, no i taj isti dok se nije balansirao nije bio puno u suficitu nad Ferrari-jem, sto dovoljno govori koliko je Ferrari napravio dobar bolid i koliko se ovima alarm upalio.

      Sad ocigledan deficit Ferrari-ja je brzina, ovom bolidu treba jos malo snage, a taj paket se ocekuje tek na VN Italije.

      Ferrari je samo u 3 utrke donjeo aero dijelova, vise nego u posljednje 3 godine. Tek smo na pola sezone, ne ocekujte dominacije, ne ocekujte cuda bozija, Ferrari je i dalje opasan, ako uzmu pobjedu u Madjarskoj, hoce li biti i dalje tih “debelih” kriticara na forumu sa istom pricom? Ili ce te cekati Belgiju ili neke druge dane, siriti paniku i pesimizam…



      16
      16

      0
      • andro Prikaži

        a jesi ti isto naivan..

        ferrari je u velikom problemu, a ti se vadis na nas dezurne kriticare. kakve mi imamo veze sa time? naravno da volim vidjeti ferrari kad pobjedi, ali bogami cu ga i kritizirati kad nevalja. tj. ferari moze nevaljat, ali onda nemojmo pricati price o naslovu. ja zelim naslov, ali sa ovakvim stanjem koje traje vec 4 utkre nema nikakve sanse za uopce misliti o prvome mjestu u oba poretka.
        ferari doneo vise aero nadogradnji u 3 utrke nego u tri sezone? ajde reci ti meni sta mi imamo od toga? jesu li nam te iste nadogradnje donijele pobjedu? nisu. mogu oni donit sto hiljada nadogradnji ali ako nece pobijediti jebajiga onda.



        10
        10

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        U kojem je to Ferrari “VELIKOM” problemu, hajd strucnjak objasni mi, jer sam naivan!?

        Znaci nemas pobjedu 4 utrke i gotova je sezona i u “VELIKOM” si problemu!?

        Meni je fascinantno koliko sablonirate svoje izjave koje se baziraju samo na rezultatima.

        Vettel je danas malo podbacio, pa su se kritike svalile na Ferrari, sto je nekada apsurd. Jos nije dosla staza u kojoj je Mercedes dominirao kao u proslim sezonama.

        Ova sezona je i dalje neizvjesna, bitno je biti konstantan u bodovima, danas je Vettel sacuvao nesto bodova, koje mogu biti kljucne za sampionat.

        I cekaj bolan, tek si dosao na pola, kad se zavrsi sezona i kad ostanes kratkih rukava, tad se jadaj Bogu, a i narodu, a sad je sve tabula rasa.



        2
        2

        0
      • Shell
        Messa Prikaži

        Pokazat će Mađarska pravo stanje. Vettel ima šanse za naslov, ali u ovom momentu se čini se da će bit teško. Bit će i kazni za njih kad počnu mijenjati komponente i to treba imati u vidu. Moje skromno mišljenje da Merc ima malo bolji paket, a ako se stvari poslože bolje jednim ili drugim sve je moguće.



        4
        4

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Razuman covjek prizna neke cinjenice, Mercedes jeste sada bolji paket, no forma Ferrari-ja i Mercedesa ce se mijenjati, no to je sve dobro radi gledanosti i napetosti, koja nam je falila vec 3 godine. Da nema ovakvog Ferrari-ja, Mercedes bi i dalje dominirao. Ferrari se jos nije predao, a sezona je itekako duga, bice pehova s obje strane, ali i nakon toga treba ostati hladne glave, nista jos nije gotovo i daleko je od toga.



        3
        3

        0
      • Daniel Ricciardo
        MALAK Prikaži

        Slažem se sa Slawenom dosta toga se vrti oko Ferrarija ne dosta nego skoro pa sve u F1, F1 bez Ferrarija je netjecanje tako da je s time sve rečeno.
        A opet s druge strane bojim se da Vetela čeka sudbina Alonsa dok je bio u Ferrariju i da će Mercedes kako je krenuo preokrenuti prvenstvo u svoju korist kako je nekada znao RBR nakon ljetne pauze.


        0
        0

        0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      pa ferari je napravio skok u pauzi. teško je bilo za očekivati da će napraviti još jedan skok tijekom sezone.
      merc je odradio suprotno. nije donio neka značajna poboljšanja na početku sezone pa ih donosi sada čime bi se mogao opet odljepiti..
      jbga. vuku se prošli zaostaci idalje. :(


      0
      0

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ja opet mislim da je Mercedes bolji bolid generalno, te da su imali problema sa razumijevanjem guma, pa kad su ih “skontali” da su malo došli sebi.
      A što se tiče pita, kakve je to prednosti Benzov pit donio u odnosu na Ferrarijev?
      Međutim, ja ću se složiti sa vettelom, da utrka nije bila katastrofa, napisao i na forumu na temi za VN VB, doduše do momenta pucanja guma.
      Da ponovim, Benzov brži bolid, greške u Q3, loš start, gubljenje 10sec iza Maxa (danas su ga fino makli undercutom), i na kraju pucanje guma.
      Bilo bi Ham-Rai-Bot-Vet, jbga sa pucanjem guma su Rai i Vet završili tamo gdje su završili. Kimi je bio na nekih 10-12sec iza Lewisa, a vjerujem da bi Seb bio i bliže.
      Krajnji rezultat izgleda kao dominacija Benza (i sam to napisah prije par sati) i katastrofa za Ferrari, ali se sve svelo na loš start zbog kojeg je Vettel ostao iza Maxa, te na dvije prednje lijeve gume.
      Otprilike, slažem se sa @Slavenom.



      10
      10

      0
  3. Ferrari
    mljac Prikaži

    Trebalo je ići na dva zaustavljanja.
    Ali lako je sada biti pametan.



    5
    5

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Bravo Vettel , samo naprijed .



    6
    6

    0
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Nije katastrofa ova utrka, ali u krupnom planu gdje ekipu čekaju kazne zbog turbo punjača…


    0
    0

    0
  6. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Najjaci su ovi sto tvrde da gotovo sa ferrarijem
    Jedino je u kanadi merc manje vise dominiro, pola sezone prosle i ferrari propo zbog rezultat u britaniji hahahahha

    Jednom će i mercu sve krenut nizbrdo:
    Kontakt na startu,.kvar na bolidu, puknuće guma……
    Isto tako i ferrariju tako da.moras bit lud da kazes ko će pobijedit, ostaje nam da uzivamo i navijamo, a ocigledno je za koga ja navijam ?

    I da, Kimi je danas maestralno vozio, lewis je bio liga iznad, steta zbog gume…



    3
    3

    0
  7. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Neće Mađarska dosta toga reći, ali očekujem da Ferrari tu uzvrati Mercedesu na bilo koji način i da pobjede, ako i tu izgube dominantno, e onda nešto nije dobro, uglavnom Ferrarija čeka puno posla preko te pauze, a neće ni Mercedes spavat. Trenutno je Mercedes bolji, brži bolid-paket, jako su moćni u kvalama, i kada uzmu PP1 i PP2 bude opasno za Ferrari a to će bit često, i onda Ferrari slabo starta pa se ubaci jedan RB pa dolaze problemi + još kazne za Ferrari kad dođu, bi će pakleno teško. Zato će Ferrari morat nekad i kvale dobit, obavezno. Uglavnom, sve ćemo vidjet na prvoj utrci nakon pauze, tu će se dosta toga znati.



    6
    6

    0
  8. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Zaziva se Mađarska a pogledajte malo statistiku. Lujisu Mađarska baš odgovara kao i Kanada.Očekujem u Mađarskoj hebenu bitku jer tu Mercedes neće imati prednost sa svojim super Hibridnim motorom.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.