Silverstone raskinuo trenutni ugovor o održavanju utrke

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 19 komentara

Vlasnici staze Silverstone, BRDC (British Racing Drivers’ Club) uključili su izlaznu klauzulu u ugovoru o održavanju VN Velike Britanije. Prema toj klauzuli, posljednju utrku pod trenutnim ugovorom Silverstone će održati 2019.

Ugovor bi trebao trajati do 2026., ali je zbog porasta cijene naknade od 5% svake godine Silverstone bio primoran izaći iz ugovora prije kraja. 2010. je naknada iznosila 11,5 milijuna funti, do 2017. je narasla na 16,2 milijuna, a do 2026. bi naknada došla do 25 milijuna funti, što si organizatori ne mogu dopustiti zbog već pretrpljenih gubitaka.

“Odluka je donesena zato što nismo financijski sposobni održavati VN Velike Britanije po uvjetima našeg trenutnog ugovora. Pretrpjeli smo gubitke od 2,8 milijuna funti 2015. i 4,8 milijuna funti 2016. te očekujemo da ćemo izgubiti isto toliko i ove godine”, rekao je John Grant, predsjednik BRDC-a.

“Dosegli smo točku prevrata u kojoj se više ne može dopustiti da naša strast prema sportu vodi naše glave. Time ne bismo riskirali samu budućnost Silverstonea i BRDC-a, već i britansku motorsport zajednicu koja ovisi o nama.”

Ovaj prekid trenutnog ugovora ne znači da od 2019. nećemo gledati VN Velike Britanije na Silverstoneu jer oni žele nastaviti s održavanjem utrke, ali pod povoljnijim uvjetima koje se nadaju da će dogovoriti s Liberty media.

“Međutim, želim razjasniti da iako smo aktivirali izlaznu klauzulu, dajemo potpunu podršku promjenama koje Libertyjev tim provodi kako bi poboljšao F1 iskustvo. Nadamo se da i dalje možemo postići dogovor kako bismo osigurali održivu i financijski sposobnu budućnost VN Velike Britanije na Silverstoneu.”


Odgovor

19 komentara

  1. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Da budem iskren, ja nikad nisam volio ovu stazu, ali to ne umanjuje njenu legendarnost. Ima britanija jos staza, naći će oni već nesto…



    8
    8

    0
    • Alfa Romeo
      Alfa707 Prikaži

      Dajte ljudi budimo realni Berni je učinio velike stvari za f1. Da nije njega vjerojatno bi je do danas raznorazni nepohlepnici rastrgali!!!



      8
      8

      0
      • Ferrari
        zanzaro Prikaži

        Slozio bih se da u ovoj tvrdnji ima poprilicno istine, pa kakvo god da bilo nase misljenje o tome. Slozili se mi oko toga ili ne, jos je uvijek F 1 kraljevska klasa, a htjeli mi to priznati ili ne, ipak stari ima velike zasluge u svemu tome. I ja sam misljenja da bi ranorazni vukovi momcadi (citaj lobiji) rastrgali to na komadice, osnivali druga, paralelna prvenstva… ili mozda ?? Tko zna sto bi bilo kad bi bilo. Kako god, ima stari velikih zasluga za sadasnje stanje koje je lijepa baza za sve dalje. Uglavnom ostaje za vidjeti. Nekako imam pozitivno misljenje sto se buducnosti tice. Eto my 2 cents



        2
        2

        0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ne razumijem zašto je Bernie inzistirao na ovakvim ogromnim ugovorima a znao je da će otići..



    2
    2

    0
  3. andro Prikaži

    Brands hatch je bolji



    4
    4

    0
  4. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Staza je bzvz , ali opet mi žao jer je legendarna … Vratit će se oni , ovo je čisto da smanje novac koji moraju dati.



    2
    2

    0
  5. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Staza je vrhunska, vintage verzija još i bolja, zahtjevna i čisti izazov, ali šta je tu je.
    Jedva čekam vidit prolazak bolida kroz Copse, Club Silverstone i Becketts.

    Fali mi Sim utrkivanje. :(


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Jedna od najboljih staza,prava staza za F1 Bolid puna brzih zavoja ima sve što treba f1 bolid .Vozio sam je na simulatoru,jako je teška ali uzbudljiva največi gušt su šikane i brzi zavoji Cops (pun gas 6 ili 7) pa Magot (malo u 6) i Beket (5 pa 4 pa opet pun za ravni dio …) fantazija kako su se tamo klali Vetel i Alonso 2014 2 ili 3 kruga ..nezaboravno.
    Videozapis za upit silverstone 2014 alonso vs vettel
    ▶ 4:39
    https://www.youtube.com/watch?v=Zie3xpU5RyM



    2
    2

    0
  7. Williams
    nigel7 Prikaži

    brands hatch treba vratiti u f1. prava vozačka staza


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.