Stefanović u novom pohodu na F1 – šesta sreća?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Vjerojatno najuporniji (i najneuspješniji) u pokušajima ulaska u F1, Srbin Zoran Stefanović, ponovo je izrazio želju za ulaskom na grid. Stefanović je od 1996. godine u šest navrata pokušao dobiti mjesto na gridu, zadnji put 2015., ali nijednom nije bio uspješan.

Najbliže ulasku Stefanović je bio uoči 2010. kad je već bio spreman koristiti Toyotinu šasiju, mjenjač i motor pod svojim imenom. Već je i potpisao ugovor s Kazukijem Nakajimom, ali na kraju nije uspio dobiti FIA-inu licencu. S obzirom da se u zadnje vrijeme spominje velik interes novih momčadi za F1, čak dvije kineske grupe dosad su bile spomenute, bilo bi čudno da takvo razdoblje prođe bez Stefanovića.

Stefanović ovaj put planira raditi iz Italije, uspostavio je bazu u Parmi i angažirao Enriquea Scalabronija, bivšeg člana Williamsa i Ferrarija, da počne sastavljati tehničke aspekte projekta, a već je i dogovorio korištenje zračnog tunela.

Uoči VN Austrije, Stefanović je dao intervju za Motorsport.com:

“Ovdje sam kako bih se susreo s Rossom Brawnom zato što pripremam F1 momčad s bazom u Italiji.”

“Prije dolaska u Austriju sastavio sam neke vrlo važne dogovore: definirao sam da će baza biti u Parmi, što se nalazi na razumnoj udaljenosti od zračnog tunela. Također sam potpisao ugovor sa specijalistom za aerodinamiku kako bi pomogao u radu na projektu.”

Stefanović želi provesti idućih 12 mjeseci sastavljajući momčad prije nego što krene u lov na licencu za 2019. ukoliko FIA pokrene natječaj. Jean Todt je nedavno izjavio kako će natječaj biti otvoren samo ako se pojave ozbiljni i spremni kandidati.

“Kad osjetimo da je pravo vrijeme, moći ćemo objaviti natječaj. Trenutno imamo 10 momčadi, a ideja je imati do 12 momčadi. Dakle imamo priliku, ako dobijemo jednog ili dva snažna kandidata, to je ostvarivo.”


Odgovor

4 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Zbog cega nisi kupio Manor i gotova stvar . Klaun .



    6
    6

    0
  2. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    E moj komšo, jedno su želje a drugo mogućnosti…



    5
    5

    0
  3. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    Jel to onaj Srbin za kojeg je Jergović davnih dana pričao da nije dobio dopuštenje zato što su u F1 sumnjali da mu novac dolazi iz mafijaških krugova ili tako nešto.

    Zakunio bi se da se pričalo o baš Srbinu i mafijaškim novcima u vrijeme onog USAF1 projekta.
    Iskreno ne mogu to sad nikako povezati. :D


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.