F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Za ovu utrku promijenjena pravila plavih zastava

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Procedure prilikom pokazivanja plavih zastava su promijenjene za nadolazeću utrku u Azerbajdžanu.

Naime, vozači koji zaostaju za cijeli krug dobiju obavijest kako je vozač na tri sekunde iza njih, a onda kad se približi na 1 sekundu – plavo svjetlo im konstantno stoji na upravljaču i dužni su pomaknuti se prvom prilikom. Zanimljivo je primijetiti da je taj zaostatak prošle godine iznosio 1,5 sekundu.

Obzirom da su bolidi ove godine aerodinamički kompleksniji i teže je slijediti bolid ispred sebe – u nekoliko navrata se pokazalo teško za vodeće vozače da stignu na tu predviđenu jednu sekundu zaostatka.

Kimi Raikkonen je o tome pričao na sastanku vozača na VN Kanade zbog situacija u Monaku, a iste probleme je iskusio i Max Verstappen na VN Kine kad se nije mogao približiti Romainu Grosjeanu.

Charlie Whiting je zato odlučio da se za ovaj vikend taj potrebni zaostatak prepravi na 1 sekundu i 2 desetinke, kako bi se olakšalo vodećim vozačima.

“Dok je brži bolid unutar 1,2 sekunde u odnosu na bolid koji zaostaje cijeli krug – plave zastave će se pokazati te vozač mora dozvoliti obilaženje prvom prilikom,” poručio je Whiting.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3324 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

8 komentara

 1. Marlboro FI fan Prikaži

  bojin se da se ovo odnosi samo na sauber i mch :D  2

  0
 2. Alfa Romeo ferrari Prikaži

  Moje je mišljenje da ako vozač dostigne drugog vozača za cijeli krug taj isti nema što više raditi na pisti i treba ga izbaciti iz utrke!


  0

  0
 3. Marlboro FI fan Prikaži

  jee al opet zna bit naganjanja i za zanje misto npr mch i sauber, mch sasije u zavojima a sauber ih preskoci na pravcu s proslom verzijom fer PU  1

  0