Helmut Marko: “Samo mi možemo prekinuti ugovor vozaču”

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 1 min 17 komentara

Glavni čovjek Red Bullove akademije za razvoj vozača, dr. Helmut Marko, potvrdio je da nitko od njihovih trenutnih vozača u Red Bullu i Toro Rossu ne može svojevoljno napustiti Red Bullovu obitelj ako im oni to ne dozvole.

Njegove riječi dolaze kao odgovor na sve češće glasine o nezadovoljstvu i nestrpljenju kako njihovih glavnih vozača u Red Bullu, Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena, tako i njihovog vozača Carlosa Sainza iz juniorske ekipe, koji je izjavio da mu je cilj da iduće sezone bude u bolidu s kojim se može boriti za titulu i da su u Red Bullu svjesni toga.

Marko za njemački Sport Bild kaže da Red Bull ima potpunu kontrolu:

“Ricciardo i Verstappen imaju čvrste ugovore, Ricciardo za 2018., a Verstappen s nekim klauzulama još puno duže. To se također odnosi i na Carlosa Sainza, on je s nama vezan dugoročno. Do 2019. Samo mi možemo prekinuti ugovore, vozači ne mogu.”


Odgovor

17 komentara

  1. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Ne bi me iznenadilo da ako se sainzu ukaze prilika u ferrariju da ga oni namjreno ne puste.



    10
    10

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Helmut Marko se umislio da je Bog.
      Baš zato ne volim te Red Bullovce – zato jer se ponašaju kao da posjeduju i dušu i tijelo F1 vozača koji ima ugovor s njima.
      A opet, ako ih otpiliš kao Robin Frijns – ode ti vozačka karijera nizbrdo. De ti tu budi pametan?!



      10
      10

      0
  2. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Mogu i oni prekinut ugovor.Namjerno izletvaju i lose voze.



    10
    10

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ma sta si potpisivao s Maxom jos duze…Sta nisi seruckao prije koji dan da odlazite iz f1 ?



    18
    18

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Politika, brate – politika.
      Tko je bogat, bavi se i politikom – zakone i ugovore piše po svojim pravnim idejama.

      I na kraju, tko je bogat radi na tome, da bude još bogatiji – tko hebe onoga koji je talentiran, ako se rodio npr. u Zimbabveu? Vidite li da sve manje ima vozača koji dolaze iz Brazila – iako Renault ima tamo poslovnih interesa nije uzeo npr. Felipe Nasra….. nego politički korektnog Palmera – Britanac i te fore….. trebali su uzeti neku zvijer od vozača, npr. Pascala Werhlaina…… iako Nasr uopće ni loš vozač.

      Tako da će Red Bull seruckati, dok im F1 odgovara. A ako Audi uđe u F1 2021. eto Red Bulla i dugoročno.

      Helmut Marko zna što govori, ali mi se ne sviđa njegovo božansko ponašanje…… nekada je Seba gledao i poštivao kao svog rođenog….. a sada mu je Max sve….. još malo će naći rješenje da se riješe Ricciarda.



      5
      5

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        To je ono sto unistava sportove….Talentiranost je zadnja rupa na sviralu…Morao bi imati koliko talenta jednako toliko i srece da te netko ubaci u taj cirkus ako si bez novca. Sport se sve manje cini kao natjecanje vozaca, kad pgledas to vise i nije…To je rat tko ce vise zaraditi, tko ce doc na vrh…Odjednom se spominje i ekologija kao da je ovo glavni razlog zagadenja svijeta…jednostavno svatko gleda svoj dzep i nema dalje.Koga je briga hoce li Nasr voziti i predstavljati Brazil u f1 ako on nema milijunceke. I sam Senna je rekao da je karting super i da je to pravo natjecanje upravo zbog toga sto tamo nema politike…Uza sve pozitivne strane sto ces ti doci u vrh motorsporta moras imati na umu da tamo neces prezivjeti ukoliko nisi pri novcu i pameti. Nama navijacima sport je pravi spektakl i nekima smisao zivota moze se reci, ali mi toliko toga ne znamo, toliko toga je iza kamera da nekad i sam sebi kazem da je bolje ne znati puno toga i da je bolje ovako jer tko zna kakav bi stav bio onda kada bi sve znali ?



        6
        6

        0
  4. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    Eto ti.
    I sad kad ona baba Kimi napokon ode, Ricciardo ima neponištiv ugovor do kraja 2018. eto ti sreće a mogo pakovat torbe i počet ih nosit u Ferrarijevu garažu.
    To ti je to sad će doć neki nestručni vozač koji nije u rangu npr. Sainz u Ferrari i fino skupljat bodove za šefa Sebastina.

    Al eto Ricciardu i dalje ostaje šansa da vozi za Ferrari bar na Playstationu jer tu ne postoji Helmut Marko



    11
    11

    0
    • Kimi Raikkonen
      Iceman 7 Prikaži

      Ovaj kometar je zdrav za svrstat u “najgluplji komentar godine”… Prvo, ne razumijem zašto kriviš Helmuta? Vezao je svog vozača ugovorom i on je pristao… Šta bi sad on trebao raskinuti mu ugovor je se vama hoće da Ricciardo vozi za Ferrari? Svaki ugovor ima otkupnu klauzulu, bez nje on ne ide nigdje…. Jedino je Vettel napustio Red Bull 2014. jer je imao klauzulu da može napustiti momčad ako bude tim loše plasiran (ili on nisam siguran)… Uostalom… Ricciardo je po meni jedno od najvećih razočarenja ove sezone, Verstappen je brži konstantno, a postolja je osvojio zahvaljujući odustajanju bar jednog Ferrarija i Mercedesa te samog Verstappena, a
      u Monte Carlu Verstappen nije imao sreće… Verstappen da nema toliko “usran” start sezone trebao bi imati bar 40 bodova viska u odnosu na Riccia.. Baba Kimi? Neću komentirat, ali da napomenem da je Kimi komercijalno za Ferrari važniji od Vettela iako se ovaj bori za naslov , a brzina za njegove godine i 5 puta manju plaću koju dobiva, nije loša… Svaki vozač na gridu koji bi došao Vettelu uništio bi si karijeru (osim Maxa), gledaj Bottasa… I sam je prizno da je vodonoša



      13
      13

      0
  5. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Ma koje ce sve pizdarije ovaj klaun izgovorit ja ne mogu vjerovat…
    Pa znaci ti i Red Bull prakticki posjedujete sve svoje vozace i oni ne smiju napravit nista van vaseg dopustenja. Pa naravno da to nije tako. Nisu ni vozaci neki debili koji ne znaju u sta se upustaju. Kladim se da svaki od njih moze otic kad pozeli, ali sigurno uz neku podeblju odstetu momcadi.



    4
    4

    0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Mogu ali uz obostrani dogovor i milost Red Bulla.
      Ako odu sami plaćaju odštetu i ne mogu voziti nigdje drugdje do isteka ugovora.
      To nije “posjedovanje” nego ugovor koji štiti obje strane.


      0
      0

      0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        Ako sami plate odstetu za raskid ugovora i onda jos ne smiju vozit do kraja isteka raskinutog ugovora .. Sta je to nego posjedovanje nekoga..


        0
        0

        0
      • Nigel Mansell
        pero Prikaži

        Gledaš samo jednu stranu. Isto tako ako RB ne želi da voze sve jedno im mora plaćati do isteka ugovora i ne može dovesti drugog vozača bez velike odštete…….
        Sve ovisi što piše u ugovoru, a piše ono što su obje strane prihvatile kao njima zadovoljavajuće.
        Nisu to tipski ugovori lokalnog nogometnog mafijaša i djeteta pod paskom polupismenoga roditelja.
        Ovi su veći “lopovi”



        1
        1

        0
  6. Shell
    Messa Prikaži

    F1 je san svakog vozača. Svaki racer bi dao lijevo jaje da vozi makar Sauber, a da ne govorim od Red Bull-u koji je ipak konkurentna momčad, tako da njegova priča pije vode donekle. Kad vozač sazrije i izgradi neko ime on ipak može birati ostati ili otići pa makar nakon 2018. i 19.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.