F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Force India razmišlja o promjeni imena

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Iz Force Indije dolaze glasovi kako razmišljaju o promjeni imena da bi privukli više “međunarodnih sponzora”. Vijay Mallya je kupio ekipu koja se u prošlosti zvala Jordan, Midland i Spyker, a 2008. je postala Force India.

Iako su ove godine dobili velikog sponzora (BWT), ekipa inače nije imala previše uspjeha u privlačenju indijskih kompanija.

“Sve više osjećamo da bi možda trebali promijeniti ime u nešto što zvuči malo više internacionalno, obzirom da smo se poboljšali i naši rezultati su impresivni pa privlačimo i više sponzora.”

“Neki ljudi smatraju da ime Force India djeluje ograničavajuće.”

“Ja i ostali dioničari razmišljamo o tim koracima, ali radi se o velikoj odluci i neće se donijeti u žurbi.”

“Vidjet ćemo kako će se razviti scenarij Formule 1 pod vlasništvom Libertyja. Ako budu slijedili NFL model onda ime ekipe postaje još više važno jer je u tom modelu franšize fokus na imenu.”

Treba spomenuti da ovo nije prvi put da se razmišlja o promjeni imena, obzirom da je bilo razgovora 2016. o tome da se zovu Aston Martin Racing.

Mallyja je istaknuo kako ovo nema veze s njegovim problemima s pravosudnim sustavom. Naime, indijsko sudstvo ga sumnjiči za dug od oko 900 milijuna britanskih funti. Tvrde da je toliko ostao dužan nakon propadanja jednog od njegovih poslova – Kingfisher Airlinesa 2013. godine.

Mallyja je izgubio diplomatsku putovnicu u travnju, a izdan je i nalog za njegovo uhićenje. Od tada živi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Istina je da Indija i ja nismo najbolji partneri u rješavanju nečeg što traje već nekoliko godina. To nije ništa novo. Prošlih par godina nisam razmišljao o promjeni imena ekipe.”

“Stvar je isključivo oko trenutnog sponzorstva, ponude koju imamo na papiru i onoga što će biti u budućnosti.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3336 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

15 komentara

 1. Esteban Ocon 31 Krstas Donator Prikaži

  Ako im ode Perez, nemaju druge…


  0

  0
 2. Monisha Kaltenborn Faststone Prikaži

  Force Bangladesh? :)  2

  0
 3. Može li “Force Vindija” , s tim imenom imaju jednog sigurnog sponzora.  14

  0
 4. Pastor Maldonado pero Prikaži

  Promijenit će u Force Asia  1

  0