15 Rusija – live chat
15 Rusija – live chat

Force India razmišlja o promjeni imena

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Force India razmišlja o promjeni imena

Ante Vetma

Iz Force Indije dolaze glasovi kako razmišljaju o promjeni imena da bi privukli više “međunarodnih sponzora”. Vijay Mallya je kupio ekipu koja se u prošlosti zvala Jordan, Midland i Spyker, a 2008. je postala Force India.

Iako su ove godine dobili velikog sponzora (BWT), ekipa inače nije imala previše uspjeha u privlačenju indijskih kompanija.

“Sve više osjećamo da bi možda trebali promijeniti ime u nešto što zvuči malo više internacionalno, obzirom da smo se poboljšali i naši rezultati su impresivni pa privlačimo i više sponzora.”

“Neki ljudi smatraju da ime Force India djeluje ograničavajuće.”

“Ja i ostali dioničari razmišljamo o tim koracima, ali radi se o velikoj odluci i neće se donijeti u žurbi.”

“Vidjet ćemo kako će se razviti scenarij Formule 1 pod vlasništvom Libertyja. Ako budu slijedili NFL model onda ime ekipe postaje još više važno jer je u tom modelu franšize fokus na imenu.”

Treba spomenuti da ovo nije prvi put da se razmišlja o promjeni imena, obzirom da je bilo razgovora 2016. o tome da se zovu Aston Martin Racing.

Mallyja je istaknuo kako ovo nema veze s njegovim problemima s pravosudnim sustavom. Naime, indijsko sudstvo ga sumnjiči za dug od oko 900 milijuna britanskih funti. Tvrde da je toliko ostao dužan nakon propadanja jednog od njegovih poslova – Kingfisher Airlinesa 2013. godine.

Mallyja je izgubio diplomatsku putovnicu u travnju, a izdan je i nalog za njegovo uhićenje. Od tada živi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Istina je da Indija i ja nismo najbolji partneri u rješavanju nečeg što traje već nekoliko godina. To nije ništa novo. Prošlih par godina nisam razmišljao o promjeni imena ekipe.”

“Stvar je isključivo oko trenutnog sponzorstva, ponude koju imamo na papiru i onoga što će biti u budućnosti.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9326 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3753 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Force India

Komentiraj

15 komentara

 1. F1puls Krstas Donator Prikaži

  Ako im ode Perez, nemaju druge…


  0

  0
 2. Monisha Kaltenborn Faststone Prikaži

  Force Bangladesh? :)  2

  0
 3. Može li “Force Vindija” , s tim imenom imaju jednog sigurnog sponzora.  14

  0
 4. Nigel Mansell pero Prikaži

  Promijenit će u Force Asia  1

  0