Kvjat o kaznama s VN Kanade: Ovo je glupi cirkus

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 11 komentara

Toro Rossov vozač Daniil Kvjat je jučer zaradio dvije kazne na VN Kanade za jedan te isti ‘prekršaj’. 23-godišnji Rus nije mogao pokrenuti bolid za početak formacijskog kruga, a kada je to uspio, učinio je to suprotno sportskom pravilniku Formule 1.

On, naime, nalaže da vozač može doći natrag do svog startnog mjesta ako uspije vratiti sve izgubljene pozicije do prve linije sigurnosnog automobila. U suprotnom vozač mora startati iz pit lanea.

Kvjat je najprije dobio kaznu prolaska kroz boks, ali suci su kasnije utvrdili da je to trebala biti stop/go kazna od 10 sekundi pa su mu poslije prišili i vremensku kaznu od 10 sekundi.

“Suci imaju posao koji po mom mišljenju nije tako težak, a oni ga ne mogu odraditi kako treba. Očigledno je da su danas spavali u svom uredu, možda im je tamo trebalo nešto kave.”

“Trebali bi ukinuti ovo glupo pravilo. Za koga je ono uopće? Jesmo li mi vozači taksija ili vozači Formule 1? Ne razumijem ovo. Ovo je cirkus, glupi j***** cirkus. Razgovarat ću s Charliejem. Živcira me to, stvarno me živcira. Jednostavan posao, a ni njega ne može odraditi kako treba.”

“Možda je bolje da odem otraga jer sam još vruć i ne bih nikome želio reći ništa loše, zapravo nisam siguran je li to Charlie. Prije svega, želim znati tko radi taj posao.”

“Sve što znam je da je naš menadžer 10 krugova raspravljao s FIA-om oko toga da ne bismo trebali dobiti još jednu kaznu, a oni su rekli: ‘Ne, žao nam je, imamo ovo'”, rekao je uzrujani Kvjat nakon utrke.

Osim kazne od 10 sekundi, zaradio je i dva kaznena boda (trenutno ukupno pet na superlicenci), a problem s promjenom stražnjeg desnog kotača je produljio njegov boravak u boksu što je kasnije dovelo do odustajanja.


Odgovor

11 komentara

  1. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    Kvyat nije trebao bit kažnjen za ovo jer je ta kazna besmislena … previše su utetkali ovaj sport s time.
    Trebali su mu preko radija čestitat što je uspio pokrenit auto a ne ga kaznit.

    Sumnjam da bi prema Alonsu ili Kimiju ovako postupali … ovi da vode natjecanje u pecanju, zbog duže pecaljke bi diskvalificirali sudionika.



    24
    24

    0
  2. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Nakon razgovora s Charliejem saznati će da će dobiti kaznu za svaku slijedeću psovku preko radija.



    2
    2

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    tek sam u miru čitam što je charlie i njegova svita napravila kvjatu…charlie odlazi! i ti i svi oni koju su sudjelovali u ovoj lakrdiji.



    8
    8

    0
  4. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Gledajući utrku sam čuo da Kvyatu žele priljepiti još jednu kaznu za isti incident zato što je prva bila pogrešna. Pomislio sam si : ma nemoguće, nešto sam krivo razumio.

    Sad čitam ovaj članak i ne mogu vjerovati da se to uistinu dogodilo. Stvarno pravi pravcati cirkus. Sada razumijem čemu ono konstantno psovanje preko team radia.



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.