Hulkenberg: Dolazak Alonsa bi bio dobar za momčad

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 12 komentara

Nico Hulkenberg nema ništa protiv da mu iduće godine društvo u momčadi radi Fernando Alonso. Hulkenberg tvrdi da bi to bilo dobro za ekipu.

Podsjećamo, Alonsov ugovor s McLarenom ističe na kraju ove sezone i Španjolac je nekoliko puta dao jasne indikacije da će otići ako ne isporuče bolid sposoban za pobjeđivanje. S obzirom na to da to u ovom trenutku izgleda otprilike kao znanstvena fikcija – odlazak je prilično izvjestan.

Jedina ekipa u koju bi mogao ići vjerojatno ostaje Renault s kojim je osvojio titule 2005. i 2006. godine.

“To bi bila prilika i dobra referenca da se okušam protiv tipa koji se godinama smatra jednim od najboljim na svijetu i u Formuli 1,” kaže Hulkenberg.

“Bio bih otvoren za tu opciju, naravno. Mislim da mogu naučiti od njega i mislim da bi to bilo dobro za ekipu, za cijeli projekt također.”

Hulkenberg kaže da nije pozorno pratio Alonsovu utrku u Indianapolisu, ali vjeruje da njegov rezultat dokazuje nivo vozača u Formuli 1.

“Nisam toliko pozorno pratio, da budem iskren, ali sam bio impresioniran. Ne znam ništa o Indyju, moram to reći, ali nisam mislio da će doći, poraziti sve ostale vozače i otići doma s pobjedom. Nisam toliko ažurno pratio, ali izgledalo je otprilike tako.”

“Pomislio sam – imao je dobre šanse za pobijediti u Indyju, a ono što sam ja napravio prije par godina u Le Mansu – to pokazuje kvalitetu vozača u F1. Mi smo još uvijek najbolji vozači na svijetu.”


Odgovor

12 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Alonso je vec odlucio sta ce i kako ce…Ova izjava da ako McH ne pobjedi do rujna je samo blaze receno “dovidenja” toj ekipi jer i mi i oni znamo da od toga nece biti nista….Ferrari i Merc godinama grade ovo sto sada imaju i glupo je za ocekivati da ce ijedan tim, pa cak i ta McH ili Renault u pola sezone uspjet njih dostic….Spomenuo sam u jednom komentaru kako ja, unatoc tomu sto zivim za Alonsa i f1, jednostavno ne vidim izlaz iz situacije u kojoj se nalazi i jedino cemu se nadam su cuda koja bi ga mogla zadrzati u sportu….Njegovo vrijeme nije proslo, iako godine ne pokazuju tako, ali cini se da neka visa sile ne zeli Alonsa na vrhu. Par casa vina na veceri, koja kriva rijec i doslo je do ovoga, ali ne sumnjam ja da ce jednog dana Alonso biti ponovno numero uno i pjevati we are the champions, pa makar to bilo i negdje drugdje…Nadam se da odustati nece, ali svakim vikendom dalje to je izglednije ?



    5
    5

    0
  2. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Stara hrvatska “Vrati materi dite” mislim da u ovom slučaju neće upalit. Ne zato što FA nije više dovoljno dobar nego Renault ne može isporučiti top bolid još 2-3 sezone, a FA nema više ni vremena ni strpljenja.
    FA za sljedeću godinu i nema baš neki izbor. Ovo su realni scenariji:
    1. Ostati u McLH i nastaviti voziti utrke života na 16 mjestu. Pravi mazohizam.
    2. Otići u Renault ako Kubica tamo ne ode prije jer nitko rekreativno ne radi test od 160 krugova.
    3. Otići u Force Indiju ako Perez ode u Ferrari ali za nikakve pare. Možda osvoji još koje postolje.
    ovo su manje realni scenariji:
    4. Otići u Williams i voziti s ok bolidom.
    5. Nadati se da će se desiti kakav razvod između Mečke i LH pa uletiti tamo jer Botas sigurno neće van jer je dokazao da je radnik i da stavlja tim ispred sebe.

    U Ferrari i RedBull ne može ni teoretski.
    Ako mu je stvarno stalo do titule neka stavi kesu di su mu izjave pa ode vozit za džabe u Williams ili FI i s gomilicom love pomogne u razvoju bolida.



    1
    1

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      McLaren je navodno u pregovorima s Mercedesom oko motora za 2018. godinu, a to je jedina stvar koja bi u ovom trenutku Alonsa možda mogla zadržati u McL.



      4
      4

      0
      • Adrian Newey
        zgrobnika Donator Prikaži

        To bi promijenilo odnose snaga drastično. Mislim da im ne bi trebalo puno vremena da se opet prešaltaju na MB jer su vozili jednu godinu s njihovim hibridom. Najveći problemi su gorivo, maziva i logika PU. To se može razvit u par mjeseci ali ne dovest u savršenstvo. Za ovo stanje krivi su i Honda koja cijeli projekt radi Closed in house i McL koji katastrofalno organizira i vodi cijelu situaciju. Bojler treba letit i to odmah i otkupit Paddy Lowe-ov ugovor od Williamsa.



        3
        3

        0
      • Shell
        ferrari-bosna Prikaži

        Tako je. Mislim da ima pojedinaca u McL koje trebaju frknut sto prije



        4
        4

        0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Kakav Williams i FI. Na cemu si ti? Ostati u McL je najbolja stvar. Od Renaulta nista nece biti.


      0
      0

      0
      • Adrian Newey
        zgrobnika Donator Prikaži

        Williams ima potencijala i ljudskih resursa. Nije Paddy Lowe bez veze ušao i u tim i u vlasničku strukturu, lik nije glup. Radio je i za Williams, i za McL i za MB godinama i svaki put pogodio i sa svima osvajao prvenstva. Vidim da se nije ubio da svoju otpremninu uloži u McLH i izgura debelog Bojlera.
        Williamsu treba jeben prvi vozač i solidna gomilica para. Trenutni položaj tima na tablici nije uzrokovan lošim bolidom nego jednim upotrebljivim i jednim katastrofalnim vozačem.



        5
        5

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        A zašto je MclH najbolja stvar??? Od njih ne bude ništa jer oni se nisu makli s mista 3 god. što znači da ako se maknu neće odmah do pobjede već će trebati par sezona do vrha OD KADA KRENU NABOLJE. Oni još min. 3 sezone neće do pobjede. Reno je napredova i ići će nabolje jer su već sada na dobrom putu. Prije će pobijediti Renault nego MclH.



        1
        1

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Procitaj ponovno. Gdje pise da sam ja rekao McLH. Od Renaulta nece biti nista. Kakav Cyril Abiteboul. Prelaskom na Mecedesove motore dobiti ce povlastenu verziju istog.


        0
        0

        0
      • Adrian Newey
        zgrobnika Donator Prikaži

        I onda je svizac zamotao čokoladu. Zašto bi dobili povlaštenu verziju motota? Dobit će isti motor ko Williams, bez mjenjača, bez pol elektronike (što McL-u nije problem jer su dobri u tome) za bar 30% veću cijenu jer nisu dali Botasa i ne trebaju MB-u za ništa. Ako im se MB smiluje kad dođu plakat na njihov prag ko uhvaćeni muž posle kurvanja.



        2
        2

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Vrlo jednostavno. Zbog odlicnog odnosa Ojjeha sa celnicima Mercedesa. Vec se pisalo o tome.


        0
        0

        0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      to ja pričam već neko vrijeme
      zašto ako je toliko gladan ne ode u FI ili Wiliams. pare mu ionak netrebaju. vozač gladan vožnje bi to napravio.
      REALNO, zašto nebi odradio “posudbu”. ako je max mogo usred sezone promjenit momčad znači može se formalno to napraviti. i fino deri willams dok se honda ne pokaže imalo konkurentnijom.

      btw. zašto ferari nema šanse? ako kimi ode ća. ako bude loš ostatak sezone. i recimo izgubi se naslov momčadski radi njega. čisto hipotetički.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.