Perez: Formuli 1 su potrebne staze poput Montreala

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Sergio Perez bi želio da nove staze koje se dodaju na kalendar Formule 1 budu slične stazi Gilles Villeneuve, gdje nijedna greška vozača ne može proći nekažnjeno. Perez je 2011. preskočio utrku u Montrealu zbog ozljede iz Monaka dva tjedna prije, dok je 2012. u svom debitantskom nastupu na VN Kanade završio na postolju. Potom je imao tri 11. mjesta, a lani je završio u bodovima na 10. mjestu.

Iako je imao teških utrka u Kanadi, Perez obožava tu stazu zbog mješavine uličnih dIjelova i prave staze, što znači da su barijere vrlo uske i svaka greška može značiti odustajanje.

“Osjećam samopouzdanje na toj stazi. Imao sam tamo nekoliko dobrih utrka i volim izazov koji staza pruža. Stvar je u tome da trebate kočiti što kasnije i biti agresivni u zavojima. Sa zidovima tako blizu staze moraš biti precizan. Mislim da je sportu potrebno još staza poput Montreala gdje se greške kažnjavaju. Ovakve “old school” staze pružaju uzbuđenje vozačima i gledateljima”, rekao je Perez.

Sergio se nada boljem rezultatu nego u Monaku, gdje je završio na 13. mjestu te prekinuo niz od 15 utrka završenih u bodovima.

 

 


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.