Bottas radi bolji posao nego što bodovi sugeriraju

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

I prije početka same sezone Valtteri Bottas je znao da je pod velikim pritiskom da dokaže da je dostojna zamjena za prošlogodišnjeg prvaka Rosberga. Jedine greške ove sezone su mu bile okretanje u Kini i nesreća u prvom zavoju na VN Španjolske. Osim toga Bottas je bio odličan, no za momčadskim kolegom zaostaje 29 bodova. Bar 15 bodova je izgubio u Španjolskoj kada mu je otkazao motor.

Statistički gledano, Bottasova sezona u Mercedesu bolja je nego što se to na prvu čini. Svoju prvu pobjedu je odnio u tek četvrtoj utrci sezone, nakon velikog pritiska od Vettela, koji mu je u zadnjih nekoliko krugova bio zaljepljen za mjenjač.

Kada su problemi s gumama (posebno ultra mekane) počeli sputavati Mercedes u Monaku, Bottas se nosio bolje s tim problemom od Hamiltona. Bio je sporiji samo 0.045 sekundi od pole positiona te je završio utrku četvrti, dok je Hamilton startao 14., a završio na sedmom mjestu. Toto Wolff imao je samo riječi hvale za Finca.

“Uzimajući u obzir probleme s gumama, Bottas je imao odličan vikend. Analizirali smo utrku par puta i možemo reći da je Valtteri nadmašio mogućnosti bolida, sve zasluge idu njemu. Kada imaš spor bolid, onda si nemoćan, ali Bottas je donio odlične bodove za tim. Pod pritiskom se ponaša dobro, što smo vidjeli u Sočiju. Poboljšava se te ima dobar stav. Uvjek je smiren, pravo je zadovoljstvo s njim raditi”,  rekao je Wolff.

Bottasu iz utrke u utrku raste i samopouzdanje te ako se nastavi ovako razvijati tokom idućih 14 utrka Hamilton će biti jako ugrožen.

“Ono što mi daje samopouzdanje je da je ostalo još 75% sezone. To je mnogo utrkivanja, mnogo prilika za osvojiti bodove. Znam da ću biti još bolji. Razlika u bodovima je veća nego što sam mislio, no stvari se mogu brzo promjeniti. Imam osjećaj da su moje najbolje utrke tek ispred mene. Na nekoliko utrka sam uradio dobar posao, ali biti će toga još samo da uđem u konstantno dobru formu”, rekao je Valtteri Bottas.


Odgovor

2 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kaže Vučko “Uvijek je smiren, pravo je zadovoljstvo s njim raditi.” Zanimljivo koja karakteristika vozača njega najviše žulja. NEće valjda reći da ima nesmirenih ljudi u svojoj momčadi :p

    Slažem se s člankom da je bolji nego što se vidi po bodovima.



    3
    3

    0
  2. Blue Flag
    Viper Prikaži

    “Analizirali smo utrku par puta i možemo reći da je Valtteri nadmašio mogućnosti bolida, sve zasluge idu njemu. ”

    Mogao je jednostavno reći “Izvukao je 120% iz bolida” i svi bi ga razumjeli.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.