Bottas: Red Bullova forma u Monaku je zasad iznimka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Valtteri Bottas ne očekuje od Red Bulla da ostane u borbi za sam vrh poretka u nastavku sezone unatoč vrlo dobrom izdanju na prošloj utrci u Monaku.

Dobra strategija je Danielu Ricciardu omogućila da se probije ispred Bottasa i Verstappena pa je završio na pobjedničkom postolju. No, bez obzira na taj plasman – Red Bull je izgledao vrlo solidno u kvalifikacijama i tijekom utrke na stazi koja vjerojatno najbolje odgovara karakteristikama njihovog bolida.

“Mislim da se zasad radi samo o formi u Monaku jer je to tako posebna staza,” rekao je Finac o mogućoj prijetnji Red Bulla u budućnosti.

“Tu se sve vrti oko downforcea, mehaničkog gripa i dobrog podnošenja grbave staze i promjene smjera. Kanada je drastično drukčija, puna srednje brzih zavoja i šikana.”

“Mislim da će biti kompetitivni prije ili kasnije. Jaka su ekipa i znaju raditi brze bolide. Prema tome, ne bi ih trebali podcijeniti. Međutim, mislim da će Kanada za njih biti malo više nezgodna od Monaka.”

Bottas je kao svoj problem u Monaku istaknuo upravljanje gumama i temperaturama kočnica:

“Naravno da je razočaravajuće jer je treće mjesto bilo moguće. Sreća nas nije pomazila ako se usporedimo s Red Bullom i Ricciardom. Dok sam ja zapeo iza Sainza s pregrijavanjem kočnica – Daniel je nizao dobra vremena. Red Bullov tempo je bio jako dobar, bilo je jasno da nas mogu izazivati.”

“Prilika im se ukazala i oni su je zgrabili. Za nas je razočarenje izgubiti nekoliko bodova na taj način. Naravno da nismo sretni s količinom bodova koje smo dobili u Monaku.”

Ipak, Bottas zna da je vikend mogao biti znatno drukčiji da je pronašao još malo brzine u kvalifikacijama. Njegov zaostatak za pole positionom bio je samo 0,045 sekundi.

“Mislim da je to bio jedan od mojih najboljih kvalifikacijskih krugova.”

“Mogla je to biti sasvim drukčija nedjelja da sam bio pet stotinki brži, ali to je sad gotova priča i uvijek možete pričati što bi bilo…”


Odgovor

2 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    A neznam, i da si kojim slučajem osvojio pp tokom utrke nebi uspio sačuvat prvu poziciju, jer je Ferrari bio definitivno ovdje brži možda bi na kraju završio kao 3. ali mislim da ništa više od toga.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.