Alonso: Definitivno se vraćam u Indy500

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 19 komentara

Fernando Alonso se definitivno vraća u Indy500 u budućnosti, nakon što mu je otkazao motor na njegovom prvom nastupu. Alonso je vodio 27 krugova te je imao priliku za pobjedu dok mu nije otkazao Hondin motor dok je bio sedmi s 21 krugom do kraja utrke.

Iako je Alonsu prioritet sjesti u bolid koji će mu osigurati titulu svjetskog prvaka u Formuli 1, Indy500 vidi kao izazov koji nije dovršio.

“Sigurno ću se vratiti. Kad se vratim znati ću kako stvari idu. Neće mi biti prvi put da radim ponovljene startove, bokseve i slične stvari, tako da će biti lakše adaptirati se. Vidjet ćemo što će se dogoditi idućih godina, no moram nastaviti loviti ovaj san zato jer pobjeda u Indy500 nije ostvarena”, rekao je Alonso.

Fernando je opisao utrku i sve vezano uz nju kao jedno veliko iskustvo, bez obzira što je nakon otkaza motora klasificiran na 24. mjesto.

“Očigledno je da nisam sretan zbog odustajanja, jer na svakoj utrci želite vidjeti ciljnu zastavicu, a to nije bilo moguće. No bilo je to ogromno iskustvo. Došao sam ovdje da se dokažem sebi, da izazovem samoga sebe. Znam da u F1 mogu biti brz kao bilo tko, no nisam znao mogu li biti brz u IndyCar-u, bilo je lijepo imati osjećaj konkurentnosti i voditi u Indy 500”, izjavio je Španjolac.

Alonso je uvjeren da bi bio u borbi za prvo mjesto da mu motor nije otkazao, priznajući da su neki rivali bili ispred njega zahvaljujući oprezu.

“Da smo imali utrku bez problema Hunter Reay, Alexander Rossi i ja bi bili pola kruga ispred svih. No to je priroda ovoga utrkivanja. I s problemima bili smo još u igri”, nadodao je Alonso.


Odgovor

19 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Nekako sam siguran da Honda nece u njegovu kucu dok je on ziv.



    11
    11

    0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Gledao sam malo jučer Indi petsto, i mogu reči da je stvarno izgledao jako konkurentno. Iako s obzirom da ne pratim tu vrstu utrkivanja, jako sam se iznenadio što su tamo toliko bivših f1 vozača kao što je Sato, Chilton pa i Montoya.



    4
    4

    0
  3. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Vodio je 27 krugova, ipak to nije mala stvar



    5
    5

    0
  4. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ajde, drago mi je. Nadam se ne s Hondom :mrgreen:



    4
    4

    0
  5. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Znaci zadnja sezona u F1 ako ne prijede u Mercedes


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Guba je bilo malo jucer pogledati Indy, makar su to za mene najružniji trkaci automobili na svijetu. Alonso je bio fenomenalan, sta se dogodlilo svi znaju. Mislim da je F1 tehnološki i vozackom kvalitetom par klasi ispred ali zato F1 nije jos niti blizu Indyu kao jedan show i cirkus koji to prati.



    5
    5

    0
  7. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Nema srice sa hondom….



    5
    5

    0
  8. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Nevjerojatno je kolika nesreća prati ovog čovjeka, ali isto tako je nevjerojatno koliko motivacije on i dalje ima. Nevjerojatan duh i upornost. Kao što sam jučer napisao na forumu, nisam mogao odabrati boljeg vozača za favorita kad sam birao prije 12-13 godina.

    Jučer je pokazao brzinu u IndyCaru, na ovalu, pokazao je da može konkurirati za sami vrh i u toj klasi (vjerujem da bi minimalno do podija stigao da nije bilo kvara) tako da nema razloga da se ne vrati i ponovo pokuša osvojiti Indy500. Samo bi idući put možda ipak trebalo probati u Chevyju jer mu Honda očito nigdje ne donosi ništa dobro :D



    5
    5

    0
  9. avalon Prikaži

    bogme nije lako vozit indy500 . tu pobjeđuju najbolji , najbrži i ko tu ostvari pobjedu je kralj . može vozit u bilo kojem takmičenu i tu biti na samome vrhu . možda je zbog toga ovi indy500 pobjedija takuma sato vozač koji je u svojih 7 sezona F 1 postiza ogromne uspjehe i bija jedan od naboljih vozača od 2002. do 2008. ili sam nešto pobrka ?!?!??!



    1
    1

    0
      • avalon Prikaži

        ali kako osvojit indy 500 ako nisi top vozač ? znači li to da ga može osvojit i prosječan ako sato nije bija vrhunski u F 1 ? zašto je onda pobjeda u indy 500 kako fernando kaže jedan od 3 dragulja ( uz titulu u F 1 i le mans ) koja priželjkuje ? pa i brundle je pobjedija na le mansu , a u F 1 i nije baš ostavija neki trag ( debelo manji od alonsa ) ili hulkenberg koji do danas u 7 sezona i 121 trku nikad nije stupija ni na najnižu skalu postolja . ajde martin je ipak u 12 sezona ostvarija 9 postolja od toga 2 X 2. šta je solidno s obzirom da je u 158 trka ima čak 70 odustajanja pa ispada da je sve ostvarija u 88 trka . istine radi i hulkenberg je od 121 završija 99 jer je ima 22 odustajanja . a da možda konkurencija na spomenutim trkama nije baš kad su sato , brundla i nico odnosili pobjede , a sva trojica imaju tek 9 postolja u karijeri i to svih 9 u vlasništvu brundle – a ?


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        sam postavljaš ‘pitanja’, pa sam odgovoraš na ista. samo tako nastavi, ja ti nisam potreban.
        jedino ću te ispravit svezi podija: ima i sato jedan f1 podij u karijeri.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        opet u “sukobe” a zeko ? ;) ne vidim da sam odgovorija na pitanja kako osvojit indy 500 ako nisi top vozač ili da ga može osvojit i prosječni ako sato nije bija vrh . ili zašto fernando spominje 3 dragulja , a jedan je indy 500 . ostalo mi nekako ne izgleda ka neka pitanja koja postavljam , samo … konstatiram ;) uostalom kad misliš da mi nisi potreban ( i nisi osim da ispravljaš ono o satu ali to je valjda zbog tvog dominantnog imiđa u odnosu na mene koji potenciraš povremeno ) šta mi “dolaziš” je r ne sijećam se da sam tražija tvoju “pomoć” . možeš odgovorit na pitanja ako želiš mada izgleda da ne jer možda bi treba u odgovoru napisat kako je istina da sato , hulkenberg i donekle brundle nisu bili neki asovi F 1 pa možda i nije baš neki dragulj pobjedit na indy 500 , le manu kad su i oni to uspili . mada … svaka pobjeda je vridna i ne treba je omalovažavat no da su to dragulji ?!?!? bili bi da su “rezervirani” za najbolje vozače ali kad ih u vlitrinama imaju i ova trojica bez nekih referenci onda …..



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        nema sukoba. samo konstatacija. :D


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.