F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Nekoliko promjena napravljeno na stazi u Monaku

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Circuit de Monaco doživjela je nekoliko promjena uoči ovogodišnje utrke. Promjene se tiču novog sloja asfalta na određenim dijelovima staze, zaštitnih ograda te rubnika.

Novi sloj asfalta postavljen je od startne linije do 50 metara poslije Sainte Devotea (zavoj 1), između Casina (4) i Portiera (8), od izlaza iz tunela do Nouvelle Chicane (10), od Tabaca (12) do Piscine I (14) te od Anthony Noghesa (19) do cilja.

Napravljena su poboljšanja na TecPro barijerama u zavojima 1, 4, 11, 12 i 15. Također su pojačane ograde između zavoja 1 i 3 te zavoja 4 i 5, a dodatno su učvršćeni i brojni šahtovi.

Promjena koja je izazvala najviše reakcija je promjena vezana je uz zavoje 15 i 16, odnosno drugu šikanu u Piscine dijelu. Tamo je na samom vrhu zavoja 16 postavljen veliki žuti rubnik te jedan manji rubnik koji se proteže paralelno uz stazu.

Romain Grosjean i Sergio Perez izrazili su nezadovoljstvo tim rubnicima te smatraju da je to bilo nepotrebno.

“Prevelik je”, rekao je Perez.

“Smatram da nema potrebe za tako velikim rubnikom. Smatram da je onaj kojeg smo prije imali bio dovoljno velik jer ako biste ga pogodili završili biste u zidu.”

“Stoga mislim da će nas ovaj vjerojatno poslati u gledalište.”

 

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
691 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

 1. Fernando Alonso Alen13ASC Prikaži

  Niste hteli poštovati “track limits”, sad ga poštujte. F1 bolidi su dovoljno sigurni i istrpeće pogreške vozača.  13

  0
 2. Dovoljno je samo da jedan naleti i zavrsi gdje ne treba pa će drugi malo pazit  6

  0