Kvar s VN Španjolske do sada neviđen na Mercedesovim motorima

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Mercedes je potvrdio da je razlog odustajanja Valtterija Bottasa s VN Španjolske bio do sada neviđen problem s turbopunjačem na M08 EQ Power+.

Njemačka momčad je u Barceloni nastupila s novim motorima koje je trebala krasiti bolja pouzdanost, ali je u Bottasov bolid kasnije ugrađena jedinica koja je već odradila četiri trkaća vikenda, i to zbog curenja vode na novoj jedinici dok su mehaničari popravljali kvar s elektrikom koji je uočen nakon slobodnih treninga u petak.

“Identificirali smo glavni uzrok problema, a to je bio turbo”, rekao je Mercedesov šef Toto Wolff. “Takav kvar nismo vidjeli prije, što pokazuje da trebate biti dvostruko marljiviji. Ovo je tehnički sport pa ćete se susresti s tehničkim problemima ako se povećaju limiti.”

To je bio prvi veći problem s Mercedesovom pogonskom jedinicom ove sezone, što ne treba čuditi jer momčad daje sve od sebe kako bi izvukla najviše u napetoj borbi s Ferrarijem.

“U velikoj smo borbi s Ferrarijem. S jedne strane je to jako uzbudljivo i izazovno, ali s druge strane će nas to dovesti do naših granica. Svaki vikend će nas pritiskati do granice, ovo je nova realnost Formule 1 u 2017.”


Odgovor

2 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    PaaaamPaaaaamPaaaaaPŠŠŠŠ :mrgreen:



    3
    3

    0
  2. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Panika u redovima mećke………..



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.