F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Newey će pokušati dovesti Red Bull u top formu

Zvonko Vasilj

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Adrian Newey u posljednih nekoliko tjedana sve više se uključuje u Red Bullovo nastojanje da preokrene sezonu u svoju korist. Prihvatio je ulogu doktora kako bi pronašao boljke ovogodišnjeg RB13.

Red Bull je očekivao da će biti glavna prijetnja Mercedesu ove godine, ali zbog problema sa zračnim tunelom i aerodinamičkim svojstvima bolida koji ne ostvaruje očekivan downforce, to ostaje neostvarena želja.

Red Bull je u Španjolsku došao s novim nadogradnjama, koje su im pomogle da se približe Mercedesu I Ferrariju, posebice u kvalifikacijama. No svjesni su da još trebaju napredovati kako bi se mogli boriti za prvenstvo.

Sada s Adrianom koji ima sve veću ulogu u razvoju, šef tima Christian Horner, kaže kako njegov utjecaj postepeno raste od predsezonskih testiranja, kada je situacija u kojoj se nalaze postala očita.

“Slušao je vrlo pažljivo što vozači imaju za reći i to je izgledalo kao posjet doktoru. Želi razumjeti povratne informacije vozača te po tome razvijati bolid. Preko zime bio je 50% umješan u razvoj, a poslije testiranja u Barceloni je stalno tu”, rekao je Horner.

Newey je prihvatio tu ulogu u timu jer je njegovo dizajniranje automobila za Aston Martin za sada u nižoj brzini.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Zvonko Vasilj
Pulsmedia autor
90 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

 1. Alain Prost Alain Prost Prikaži

  Helmut prijeti odlaskom, Adrian pokušava RB dovesti u top formu, da li je samo motor problem? Da ih nisu ubila velika očekivanja? Već viđeno.  12

  0
 2. Formula1 f1zd Prikaži

  A ja mislio da odlaze iz sporta.. :zubo:  15

  0