F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Renault smanjio gubitke u povratničkoj sezoni

Crankshaft

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Renaultova momčad je u svojoj povratničkoj sezoni (2016.) zabilježila puno bolje rezultate nego što je momčad iz Enstonea (pod Lotusovim imenom) imala godinu prije.

Naime, Lotus F1 Team je u svojoj zadnjoj sezoni, obilježenoj brojnim financijskim problemima i nekim dugovanjima koja je na sebe preuzeo Renault, izgubio 57 milijuna funti, dok je prošle sezone taj gubitak smanjen na samo 3.3 milijuna funti, i to u sezoni kada je Renault zauzeo tek deveto mjesto u poretku konstruktora.

Za nešto bolju sliku francuska momčad navodi brojnije i kvalitetnije sponzorske ugovore te povoljan tečaj nakon ‘Brexita’, unatoč povećanju broja osoblja s 475 na 511 prošle godine (što zahtijeva dodatnih 2 milijuna funti godišnje). Taj broj se za 2017. približio brojci od 600, a plan je daljnje širenje i dovođenje novih kadrova.

Renaultov cilj za ovu sezonu je peto mjesto u konstruktorskom poretku, ali za takav pothvat će im što prije trebati dobre vožnje drugog vozača…

Borba za peto mjesto

5. Toro Rosso   21 bod
6. Williams    18 bodova (sve bodove osvojio Massa)
7. Renault    14 bodova (sve bodove osvojio Hulkenberg)

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

 1. Marlboro McKruno Donator Prikaži

  2018 bi mogli biti na 4. mjestu. Naravno ako uz Hulka dovedu Alonsa. Ove godine 5. jako tesko. Pogotovo ako Stroll proradi. Palmer ce proraditi jako tesko.  1

  0