F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Ocon: Mnogo toga se žrtvovalo da se nastavim utrkivati

Vettel-Ferrari

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Esteban Ocon nije zaboravio predanost roditelja koju su posvetili njegovoj karijere, navodeći da nekad stvari nisu bile tako lagane. Francuz je dobar dio djetinjstva proveo u kamp kućici da bi obitelj mogla zadovoljiti troškove utrkivanja.

Dvadesetogodišnji Ocon je imao debitantski nastup na VN Belgije prošle sezone, kada je zamijenio Ria Haryanta do kraja sezone u Manoru. Dolazak u Manor na polovici sezone itekako je bio težak zadatak za Ocona, pogotovo jer je za momčadskog kolegu imao već dokazanog Wehrleina. S Wehrleinom je teško izlazio na kraj, no unatoč tome, nakon što je potvrđeno da Hulkenberg napušta Force Indiju krajem sezone, Ocon je dobio čast da zamjeni Hulkenberga u Force Indiji pored puno više favoriziranog Wehrleina za to mjesto.

Iako je njegov napredak Formuli 1 zasad eksponencijalno rastući, put do toga inzistirao je mnogo žrtvovanja.

“Nije bilo lako.”

“Mnogo toga se žrtvovalo da se nastavim utrkivati. Živjeli smo u kamp kućici dosta vremena. Trebao nam je sav novac što smo imali da bi platili da se i dalje utrkujem. Bio sam jako sretan kad je Gravity Academy novčano podržala moju karijeru, a onda i Lotus junior Team u Formuli 3 i konačno Mercedes, zato što mi je to nedostajalo tijekom djetinjstva u kartingu.”

“Roditelji su vjerovali u mene i znali su da imam talenta za to. Kad bi se završio trkaći vikend, s kamp kućicom bi se parkirali ispred škole, tu spavali, školsko zvono bi me budilo da ustanem i odem na nastavu. Da, bili smo parkirani ispred škole.”

“Imao sam 11-12 godina. Bio sam sretan sto živimo u kamp kućici. Uživao sam u životu, išao sam na karting non stop i bilo mi je odlično.”, prepričao je ukratko svoje djetinjstvo Ocon.

Nakon prve četiri utrke u ovoj sezoni, Ocon još nije završio izvan bodova, što je mnoge impresioniralo, a danas ima priliku da nastavi taj niz.

Na kraju je progovorio o svom heroju iz djetinjstva, Michaelu Schumacheru, s čijim sinom je u kontaktu.

“Nikad nisam pričao s Michaelom, ali imam osjećaj kad pričam s Mickom da pričam s njim.”

“Uvijek sam navijao za Michaela. Rastao s njegovom kacigom. U kartingu sam vozio njegovu kacigu, potpuno crvenu, samo je moje ime bilo umjesto njegovog. Boja je se promijenila, ali dizajn isti i ostat će.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Vettel-Ferrari
Pulsmedia autor
43 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj