McLaren želi zadržati Alonsa, on im navodno dao rok do lipnja

Vijesti

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Zak Brown priznaje da im vrijeme ističe za uvjeravanje Fernanda Alonsa da ostane u McLarenu poslije 2017. Alonso je najavio da će biti na tržištu za sezonu 2018., poslije isteka trogodišnjeg ugovora s McLarenom, ako mu do tada ne isporuče pobjednički bolid.

“Ono što smo se dogovorili je da ćemo pričati o ovome na ljeto. Srećom, ljeto ne počinje sutra jer znam kakva bi mu odluka bila danas. Mislim da smo mu mi prvi izbor ako pružimo dobar bolid. Očito je da ove godine neće osvojiti naslov, zato želi znati gdje bi mogao pobjeđivati iduće godine. Nada se da bi to mogla biti McLaren-Honda. Imamo možda još devet ili deset utrka da mu dokažemo da ćemo mu moći pružiti pobjednički bolid iduće godine,” rekao je Brawn.

Još jedna glasina kruži paddockom, a to je da je Alonso McLarenu dao rok do lipnja, odnosno do dolaska novog Hondinog motora predviđenog za VN Kanade.

“Ne mislim da će to biti jedna utrka. On će analizirati kako napredujemo kroz sezonu, neće se osloniti na jednu nadogradnju motora. Mislim da će on sjesti za stol nekad na ljeto i odlučiti,” odgovorio je na glasine Zak Brown.


Odgovor

3 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    PA s obzirom na okolnosti i čekanja 3 godine na konkurentan bolid dobro je da još ima strpljenja čekati. McLaren je velika ekipa i za očekivati je da se sa vremenom vrati u vrh. No Fernando nema baš vremena za čekanje. Mislim da je on odradio svoje fer i ima biti pravo frustriran jer svi znamo za što je kadar a to ne može ostvariti. Najviše bi volio da McLaren Honda proradi i da se prikluče u vrhu jer nažalost teško ću ga vidjeti u crvenom posebice dok je tamo Sebastian.



    8
    8

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ocajni ste, losiji od 2015, za vas nije ni Palmer u kombinaciji sa Strollom i Maldonadom za rezervu….Alonso je trebao davno rec ne, a ne se tu natezat s japanskim vracarama koji prognoziraju pobjede. Covjek odlazi u Indy pored f1 koja bi trebala biti vrh motorsporta i to bas na Monako,a ideja mu sigurno nije dosla iz vremena 2010-2013….Gluposti da ce oni bit bolji sljedece sezone je najbolji nacin kako kupiti vrijeme kod nekog poput mene.Sedmo mjesto na kvalama nije nikakva McH i mogu bit sretni sto se tesko prolazi s novim bolidima jer bi davno oni pali na zacelje.Svijetle tocke tima su jedino Alonsove voznje i Zak Brown koji se jedini ponasa kako bi trebalo i shvaca u kakvoj su kenjari. Nije mi jasno samo kakav napredak kroz sezonu ce on pratit…Pa kakvi se pojavite u Kanadi za 4 tjedna takvi cete ii ostat po pitanju Honde. Ciljevi moraju bit visoko, ali price da cete sljedece godine imat bolid za naslov su glupost nevidena….Ako niste s 2015 na 2016 uspjeli skinut ono necete bome ni ovo, samo sto je to ocito teso pristat i ako ikako uspijete navuc Alonsa da ostane bit ce to par milijunceka vise i kilometarski popis glupih nadanja koja ce past u vodu nakon prvog testa.Prije nego se navijaci Mclarena oglase na moje zivciranje nek znaju da ovo pisem namjerno zato jer sam punn nadanja da je Zak negdje medu nama na portalu i upravo gleda moj komentar i dize McH na vrh hehe :)



    3
    3

    0
  3. Davor7 Prikaži

    Zaista zalosno je sve ovo sto se odvija oko McLaren-Honde zadnje 3 sezone. K adf sve zbrojimo ima tu neke pravde odnosno bolje receno karme jer je Ron Denis,koji je uostalom glavni krivac za ovo rasulo inzistiranjem na Hondi, izjavio davno prije da se McLarenu nikad nece dogoditi sezone u kojima nece biti konkurentni kako je to bio Ferrari nakon odlaska Scumachera. Ron Denis koliko je dobrog doneo McLarenu u proslosti toliko je toga unistio u zadnjih 10ak godina.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.