Vettel: Raikkonen zaslužuje bolje rezultate

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Kimi Raikkonen ove sezone nije ostvario rezultate koji bi odgovarali njegovim performansama. Dok je njegov momčadski kolega trenutno prvi u poretku, s dvije osvojene utrke i dva druga mjesta, Kimi ima samo jedno postolje i 37 bodova zaostatka. Raikkonen je bio četvrti u Australiji, a u Kini peti s 40 sekundi zaostatka za Vettelom. Ti se rezultati nisu svidjeli Marchionneu, koji nije uvjeren u Kimijevu formu.

Finac je u Rusiji pole position propustio za 0.059s, ali je u utrci imao dobar tempo i završio treći. Njegov momčadski kolega Vettel se nada da će Kimi imati više sreće u nastavku sezone.

“Nije imao utrke kakve zaslužuje. U Bahreinu, start i prvi krug su ga koštali mnogo, inače bi završio na postolju. Vidio sam što se događa, stvari nisu išle 100% na njegovu ruku, ali mislim da nema sumnje unutar tima da se radi o jednom od najtalentiranijih vozača koje imamo”, rekao je Vettel.

Raikkonen vjeruje da stvari mogu ići na bolje ako Ferrari poboljša “detalje” kako bi smanjili razmak između prve četvorke.

“Mislim da sam imao težak početak sezone, daleko sam od idealne pozicije, ali vikend u Rusiji je bio korak naprijed. Bili smo zadovoljni kako stvari idu cijelog vikenda, ali sam završio tek na trećem mjestu. Nastavit ćemo se truditi i poboljšavati, ali mali detalji se moraju usavršiti kako bi došao do prvog mjesta. Nas prvih četvero je jako blizu jedan drugome većinu vremena, tako da su male stvari koje čine veliku razliku na kraju.”


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ima koliko i zasluzuje.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.