F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Mit je razbijen – Monako plaća održavanje utrke

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Točni iznosi koje organizatori utrka plaćaju da bi održali utrku Formule 1 javnosti nisu poznate, ali dobro se zna da je riječ o vrlo velikim (možda i prevelikim) iznosima. Jedina iznimka po tom pitanju bio je Monako za koji se smatralo da ne plaća nikakvu naknadu za održavanje utrke.

Međutim, u nedavnom je intervjuu za FIA-in magazin Auto, princ Albert demantirao tu tvrdnju.

“To je samo glasina. Prava možda jesu jeftinija nego za ostale staze, ali naknada postoji.”

Utrka u Monaku je nedvojbeno najprestižnija utrke Formule 1 te ima ogromno povijesno značenje i to ipak nije zanemareno od strane Formule 1.

“Bernie Ecclestone je bio svjestan što Monako donosi Formuli 1, sam je to rekao kao i sponzori i vozači. Bernie se uvijek dobro brinuo za nas, ali i dalje smo morali plaćati cijenu koja je po njemu bila pravedna.”

“Ne znam točne iznose i možda oni jesu manji od nekih drugih utrka, ali morate shvatiti kakav povijesni značaj predstavlja VN Monaka. Nismo nepotrebno favorizirani i plaćamo ono što moramo.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
693 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

 1. Honda zekohonda Donator Prikaži

  Bice 1$ placaju, reda radi.  3

  0
 2. Fernando Alonso r.u.m. Prikaži

  Fora staza ali ne za bolide F1,trebali bi im dati neke kartinge pa da se s njima utrkuju.  5

  0