Vettel: Utrku smo izgubili na startu

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Sebastian Vettel najbolju startnu poziciju nije uspio pretvoriti u treću pobjedu ove sezone, ali Nijemac ipak može biti zadovoljan jer je u poretku vozača svoju prednost nad drugoplasiranim Hamiltonom povećao na 13 bodova.

Ferrarijev vozač je u boks otišao nešto kasnije te je pred kraj utrke imao svježije gume od Bottasa, ali Mercedesov vozač nije ispuštao vodstvo.

“Očigledno sam pokušao sve kako bih sustigao Valtterija. Bio sam siguran da će Massa popustiti u trećem zavoju koji se vozi punim gasom, ali onda jednostavno nisam bio siguran što će učiniti pa sam na kraju izgubio više nego što sam se nadao. Ali nema veze, danas je ovo vozač utrke, velike čestitke Valtteriju na prvoj GP pobjedi, ovo je njegov dan.”

Vettel priznaje da nešto drugačija strategija sama po sebi ne bi bila dovoljna.

“Imao sam svježije gume na kraju, postojao je razmak do Kimija iza pa smo odlučili produljiti što je više moguće, nadati se da će Bottas upasti u nevolje, a mi imati čistu stazu. To je bio plan, mislim da smo pokušali sve, ali očigledno smo utrku izgubili na startu.”

“Naš start je vjerojatno bio jednako dobar kao i Valtterijev. Možda je dobio malo zamaha na početku, ali onda je imao veliku prednost zavjetrine. Branio sam unutrašnju stranu, ali kad smo došli do točke kočenja on je već bio ispred i mogao mi je zatvoriti vrata. Dobro odrađeno, tu je dobio utrku. Nakon toga je odradio odličan prvi stint, nisam mogao ostati uz njega, bio je jako, jako brz cijelu utrku, bez pogrešaka. Kao što sam rekao, vozač utrke”, zaključio je Vettel.


Odgovor

5 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    E da je bar 23 boda :)



    2
    2

    0
  2. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Slažem se,start je bio presudan za pobijedu Bottasa…ali nema panike ipak je glavni konkurent završio daleko iza i dva Ferrarija su na podiju!



    4
    4

    0
  3. Ferrari
    Mesi05 Prikaži

    Nema veze i ovako je predobro pogotovo nakon onog lani.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.