Hamilton: Shvatio sam gdje je nestala moja brzina

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 24 komentara

Lewis Hamilton je danas pružio očajnu partiju nakon loših kvalifikacija jučer i mučenja tijekom cijelog vikenda. Valtteri Bottas je bio uvjerljivo brži i završio je 36 sekundi ispred, ali Lewis kaže da zna što nije bilo u redu.

“Najprije, velike čestitke Valtteriju, napravio je izuzetan posao ovog vikenda. Jednostavno je bio najbrži i obavio je sjajan posao.”

“To je dobro za ekipu. Što se mene tiče, već sam nakon jednog ili dva kruga zapeo i znao sam što me čeka. Ionako ne znam bi li bio bolji da sam bio naprijed, nisam bio dovoljno brz.”

Na upit novinara Sky-a je li razumio gdje je nestala brzina, Lewis je rekao:

“Da, mislim da sam kroz utrku shvatio.”

Nije bio pretjerano rječit oko činjenice da je ovo Valtteriju prva pobjeda u karijeri:

“Čestitao sam mu, obavio je sjajan posao, to je to.”

“Sjajno je da imamo takav uspjeh na ovoj stazi kroz ove godine. Žao mi je da nisam i ja bio tamo da podebljam ekipni rezultat.”


Odgovor

24 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Al si zato nakon slikanja u boksu zbrisao brze od Bolta kako te nebi pospricali s sampanjcem. ?



    8
    8

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Primjetio sam to. Odvaja se od ekipe. Ako bottas nastavi ovako, ne vjerujem da ce lewis jos dugo ostati u mercedesu. Jos je on prosle sezone opasno zakuvao, a toto je iskusan vuk. Sto vise sam je sebi kriv. I opet nastavlja sa svojim izjavama, dugim pauzama kao prosle godine sa kojima ostavlja sumnju u ekipu a sebe kao zrtvu. Hoces da si timski igrac a da se ne igras, nece moci. A na bottasa njegove fore nece djelovati kao sto su na nicu.



      9
      9

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      ne razumijem brate kako ti u svakoj izjavi Hamiltona vidis neke stvari koje ukazuju na sumnju u ekipu da ga sabotiraju, ko psiholog si neki :D



      2
      2

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Nije u svakoj. Ne vjerujem mu od prosle godine kada je imao svoje provale. Posebno ono, “nico je uradio ono sto je morao” titulu mu nije mogao ljudski cestitati. Ajde, mozda sam i ja preterao za danasnju, ali na radaru mi je :)
        Znam da sam imao par teskih komentara na njegov racun, medjutim, ok je on meni. Kada bi poradio na nekim stvarima ili imao dobrog mentora, neki razum kojem vjeruje bilo bi mnogo bolje. Bice zanimljivo pratit razvoj ove sezone unutra mercedesa.



        4
        4

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        @Vlado ” titulu mu nije mogao ljudski cestitati.” – zagrlio ga je i cestitao odmah nakon utrke, cim su izasli iz bolida…



        2
        2

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        I na podijumu mu je cestitao…



        1
        1

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ok, kada sam to napisao mislio sam na njegovo ponavljanje kako je nico uradio sto je trebao, sugerise da je to vec bilo odluceno. Da je nico samo odradio svoj dio, ne da ga je pobjedio. To je ponovio vise puta. To po meni nije fer.



        1
        1

        0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Nemojte ljudi protiv Lewisa, pocet cu navijat za njega.
    Po meni, dobro se nosi sa situacijom i negativne teorije oko njega su prenapuhane… Prvo sto sto je izjavio je lijepo pohvalio Bottasa…
    Drugaciji je od ostalih… Cini mi se iskren i svoj i djeluje mi kao da ne voli kamere i umjetne intervjue kao neki drugi koji se bolje snalaze, i to indirektno i pokazuje…
    Pitao sam se bas koje su njihove “obaveze” prema medijima i koliko su ozbiljne… sta ako se nekome taj dan ne razgovara ni s kime? Jel moze to izbjec? Jel ih moze poslat u onu stvar? Gledam po sebi, meni bi iskreno smetalo toliko medijske eksponiranosti, ponekad i “silovanje” i pipkanje u sve i svasta… Pustite me na miru i u koncentraciji
    .



    10
    10

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Jeste, prvo je vise nego fer pohvalio bottasa. I ima tu dobrotu koja ga zna krasiti. Ali zna biti jako tezak.
      Sjeti se prosle godine u vb, pa satima je komentarisao pred kamerama. Nije on bas stidljiv, barem ja nisam stekao taj dojam.
      Njegova prosla sezona i nacin kako se odnosio prema svojoj ekipi je bio u najmanju ruku los. Ne znam ko je od kolega citirao webera kako vettel nije mogao prihvatiti da je on jednostavno bio brzi od njega u monacu… e to je taj mentalni setup samo jos ekstremniji rekao bih. Prosle godine je udario mnogo samara ekipi kako ga ustvari sabotiraju, to je njegovo racionalno objasnjenje. I to sve uz pomoc medija. Nije cudo sto se nico drzao van tog domasaja sa novinarima ili npr ms koji je potpuno ignorisao tu ekipu. To sto je radio za mene je jako nisko i prilicno zalosno. Jer on ustvari ne treba takvu vrstu “podrske” jebeno je dobar.



      10
      10

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ne znam Vlado… Meni se cini da je malo zrtva medija koji forsiraju i pumpaju intrige… Ok imao je “izjava”… Ona “zasto je bas njemu crko motor u Maleziji od svih Mercedesovih na gridu…” je nespretna, ali mislim da nije mislio na taj nacin- prozivanje ekipe za urotu.
        Ili npr. mogao je biti malo “sretniji” zbog Nice nakon Abu Dhabija lani. Komentirao je nedostatak “srece” u sezoni, ali je isto odgovorio jednom na pitanje ” I dont’t want to take anything from Nico, he did a great job” – na pitanje did you lose the title or did Nico win it…
        Jos jednom, ne znam sta mislit… Ali ne cini mi se pokvaren ili prefrigan… Jednostavno, kao da ima svoj “film” koji se ne podudara skroz s onim kojeg F1 obitelj nameće, odnosno mediji…



        1
        1

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Pitao sam se bas koje su njihove “obaveze” prema medijima i koliko su ozbiljne… sta ako se nekome taj dan ne razgovara ni s kime? Jel moze to izbjec? Jel ih moze poslat u onu stvar? Gledam po sebi, meni bi iskreno smetalo toliko medijske eksponiranosti, ponekad i “silovanje” i pipkanje u sve i svasta… Pustite me na miru i u koncentraciji

      Naravno da može, vidiš kako Ferrari proglasi silenzio stampa i tog vikenda novinari znaju da mogu svirati borbene pjesme, ali od Ferrarija neće dobiti ništa izjava.

      Međutim, Mercedes dobro zna što bi se dogodilo da oni kažu Sky-ju da ne žele davati izjave.



      7
      7

      0
  3. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Mercedes je u problemima bez obzira na pobijedu Bottasa,ipak su dva Ferrarija na podiju a najveći i najopasniji konkurent je debelo zaostao i završio četvrti…to je ipak dobro za Ferrari.Jer je moje mišljenje da je Ham puno opasniji od Bottasa!



    5
    5

    0
  4. Ferrari
    Mesi05 Prikaži

    Lewis je “najopasniji i najbrzi” kada nikoga nema isprid njega i kada mu nitko ne smeta. Sada vise ne spominje ni ferrari a bogami ni vettela.



    8
    8

    0
    • Mercedes
      Mikalo Prikaži

      Bolje ti je da nastavis pratiti nogomet , bar ti nick tako govori .



      8
      8

      0
    • Formula 1
      data Prikaži

      mesi05 dobro ti je rekao ovaj. drz se ti nogometa. takvo sto moze izjaviti samo netko tko prati formulu od lani.



      3
      3

      0
      • avalon Prikaži

        za tako nešto konstatirat dovoljno je pratit F 1 zadnjih nekoliko godina .. npr od 2014. :) od 2009. do 2013 . šta se tiče LH baš i nije jer je posli osvajanja prve titule prvenstva završava 3 X na 4. i 2 X na 5. mistu . u 6 sezona McL je ostvaroja 26 PP tj u prosjeku 4,3 po sezoni s time da mu ovi prosjek “ruše” 2010./11. kad je samo 2 X starta sa P 1 . kad se “dočepa” mercedesa od 2013. prosjek PP po sezoni mu se “penje” na 9,2 , a tada je i osvojia 2 titule i lani do samoga kraja bija u borbi za 3. znači …. možda mesi05 i nije baš u krivu ;)


        0
        0

        0
      • Ferrari
        Mesi05 Prikaži

        A u kojoj je on to sezoni od kada je u mercu imao dostojnog protivnika da to dokaze?



        1
        1

        0
    • Alfa Romeo
      ferrari Prikaži

      mesi..nisam navijač Merca niti Hamiltona,ali griješiš,po meni Ham je najbolji vozač sa najvećim mudima…,no Mećka mu ne funkcionira toliko dobro a Ferrari je napravio odličan bolid i ishod je takav kakav je,no Ham nije vozač koji se miri sa takvim pozicijama…..



      1
      1

      0
      • avalon Prikaži

        sabotaža u korist finca ? možda treba provjerit ima li bottas njemačke korijene jer znamo kako se pogodovalo rozbergu zbog majke njemice , a tata finac …a bottas finac !??!?!? sumljiva mi je ta veza njemaca i finaca …… a možda LH nije dovoljno brzo vozija jer brundle je napomenija prilikom ponavljanja formacijskog da neki mogu imat problema pošto bolidi nemaju ventilatore koji hlade rashladne tekućine već se hlađenje istih postiže slobodnom cirkulacijom zraka u vožnji …. brzoj , naravno .


        0
        0

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        ko spominje sabotazu? covjek je rekao da u sociju hamov merc nije funkcionirao i rekao je istinu. pa sto mislis da je starac raikonnen toliko brzi?


        0
        0

        0
  5. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ja i…..?
    Gdje nestade brzina?
    Jbte ko scena iz Golog pištolja
    “Cigarete”?
    “Da,znam”!
    https://youtu.be/5ADJPmigW9s



    1
    1

    0
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Nadam se da je to shvačanje odlučio podijeliti sa svojim inženjerima a ne zadržati za sebe.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.