Sainz: Tri motora unutar 3 desetinke? To je smiješno…

David Vidović

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Sainz: Tri motora unutar 3 desetinke? To je smiješno…

David Vidović

Ovog vikenda FIA je objavila da je završen proces usklađivanja performansi između tri vodeća motora u Formuli 1: Mercedesa, Ferrarija i Renaulta. Iako FIA sada tvrdi da su ova tri prizvođača motora po pitanju brzine i performansi (čisto motori, bez šasije) unutar 3 desetinke po krugu, rekacije vozača su bile različite i jako zanimljive, a najglasniji su bili oni koji papučicom gasa pokreću Renaultov motor. Većino je došlo do nesuglasice jer vozači, kao što je Carlos Sainz Jr, tvrde da Mercedes posjeduje i više od pola sekunde prednosti nad Renaultom zbog različitih modova rada motora, posebno u kvalifikacijama.

“Vidio sam vijest i pročitao neku večer da je FIA objavila da su top tri motora sada unutar 3 desetinke po pitanju performansi, i zamalo sam na Twitter stavio komentar smijući se tome. Zatim sam čuo da je Sergio [Perez] izjavio da je to istina i malo mi je nedostajalo da se počnem naglas smijati. Mislim i da se Max [Verstappen] jedva suzdržao od smijeha.

“Napredovali smo, to se osjeti. Da Renault nije napredovao, Hulkenberg sada ne bi mogao biti gdje jeste, ali definitivno nismo bliže od pola sekunde Mercedesu, pogotovo u kvalifikacijama. U utrci nije toliko loše, ali u kvalifikacijama zaostajemo barem pola sekunde, ako ne i više.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#Renault#Sainz

Komentiraj