Riccardo nema pojma gdje su pronašli pola sekunde

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Riccardo nema pojma gdje su pronašli pola sekunde

Ante Vetma

Daniel Ricciardo tvrdi da ga je pozitivno iznenadio zaostatak u kvalifikacijama u Bahreinu, a nema pojma čime su to postigli. U Kini je taj zaostatak bio ogroman, čak oko 1,3 sekunde, a u Bahreinu su se spustili do 8 desetinki.

Red Bull u ovom stadiju forsira downforce s postavkama kako bi dobili što je moguće više gripa, obzirom da je to područje na kojem su trenutno slabiji od Ferrarija i Mercedesa.

“Još uvijek imamo malo više downforcea jer osjećamo da nam je to slabost. Pokušavamo bolidu dati što je moguće više gripa, pa je teško.”

“U Kini smo bili 1,3 daleko od polea, a u Bahreinu smo se poboljšali pola sekunde. Nemam pojma zašto. Vjerojatno smo naučili nešto o gumama, ali nemam dojam da bi išta od toga donijelo pola sekunde.”

“Ne razumijem. Možda inženjeri razumiju pa je to ohrabrujuće da je brzina tu. Ako zaista razumijemo što se događa, možda možemo pronaći još.”

Kvalifikacijski zaostaci ohrabrili su Ricciarda u prognozama da bi mogli uskoro i do pobjedničkog postolja.

“Osjećam da smo besplatno dobili to vrijeme u Bahreinu jer mislim da nije ništa fundamentalno. Malo smo bliži i ako nešto postavimo na bolid od nadgradnji za što znamo da će nam pomoći – mislim da će nas to dovesti još bliže konkurenciji.”

“U Kini sam bio pesimističan oko naših šansi da budemo na podiju, ali sad vidim da bi se moglo dogoditi prije nego što mislimo.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3665 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Red Bull#Ricciardo

Komentiraj

2 komentara

  1. Chase Carey hattrick Donator Prikaži

    Konfiguracija staze, Ferrarijevo kockanje setupom gdje su žtrvovali nešto kvalifikacijske brzine kako bi imali bolji race-pace… toplije vrijeme – brže dobivanje radne temperature u jednom krugu.

    …samo neki od mogućih uzroka koji nisu nužno vezani za RB. Naravno, pitanje je i odnosa setupa nasprem Ferrarija i Mercedesa na prošlim utrkama… jer neznamo tko je u kojem smjeru koliko išao (kvale vs. race-pace) i kako se snašao u određenom vikendu.    10

    0